Herhaalprik corona | vernieuwde vaccins

Foto: GGD

Er wordt rekening gehouden met een opleving van het coronavirus in het najaar en de winter. Daarom is een vaccinatieronde gestart met vernieuwde vaccins. Deze zijn voorlopig alleen op afspraak te halen.

Mensen met een hoger medisch risico en zorgmedewerkers zijn nu aan de beurt en krijgen een persoonlijke uitnodiging. Daarna kan iedereen van 12 jaar en ouder een afspraak maken.

Voor de herhaalprik gebruikt de GGD de vernieuwde vaccins van Pfizer (voor mensen jonger dan 45 jaar) en Moderna (voor mensen ouder dan 45 jaar). Na vaccinatie met de vernieuwde vaccins maakt u antistoffen aan die bescherming bieden tegen meer varianten van het coronavirus, zoals de omikronvariant.

De herhaalprik halen kan vanaf 3 maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting en als de basisserie is afgerond. De basisserie bestaat uit de eerste twee prikken tegen corona. Of de eerste prik voor mensen die met Janssen zijn gevaccineerd. Mensen die de basisserie nog niet hebben gehad of nog niet hebben afgerond, kunnen de eerste prikken nog steeds (op afspraak) halen. Maak hiervoor een afspraak via planjeprik.nl of bel naar 0800 7070.

Meer informatie >> ggdgm.nl/corona

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen