Voorstel locatie azc | Nijkerkerweg 132 Informatieavond 11 mei vol

Foto: Barneveld.nieuws.nl

BARNEVELD – Het college van B&W stelt de gemeenteraad de Nijkerkerweg 132 in Barneveld voor als locatie voor de vestiging van een asielzoekerscentrum (azc) in de gemeente. Op 5 juli neemt de gemeenteraad een definitief besluit over het voorstel.

De locatie ligt ten noorden van nieuwbouwwijk Bloemendal. Vorige zomer leverden inwoners kansrijke locaties aan, de gemeente voegde daar zelf ook nog enkele locaties aan toe. De locaties zijn vervolgens beoordeeld op diverse criteria. Zoals minimale grootte en nabijheid van voorzieningen. De plek aan de Nijkerkerweg kwam als meest geschikt naar voren.

In het azc gaan circa 300 vluchtelingen wonen. Als huisvestingsvorm denkt de gemeente aan een opzet met een aantal gezinswoningen in de vorm van rijwoningen. Na een opvangperiode van tenminste 10 jaar kunnen de woningen daarna eventueel beschikbaar worden gesteld voor andere doelgroepen of gebruik.

De komende tijd gaat het college in gesprek met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties over de inpassing van het azc.

Voor vragen kunt u een mail sturen naar [email protected] of kijk op www.barneveld.nl/azc

Informatieavond vol

Het college van b&w van de gemeente Barneveld heeft de Nijkerkerweg 132 in Barneveld aangewezen als beste locatie voor de komst van een asielzoekerscentrum (azc).

Morgen, donderdag 11 mei, komen omwonenden van de locatie samen om informatie te krijgen en vragen te kunnen stellen. Zij konden zich tot afgelopen maandag voor de bijeenkomst aanmelden als zij een uitnodigingsbrief hadden ontvangen Een groot aantal omwonenden heeft zich aangemeld. Het beschikbare aantal plaatsen is daarmee volledig gevuld. Het heeft dus geen zin om zonder aanmelding naar de bijeenkomst te komen, omdat er gewoon geen plek meer is.

Heb je wel een uitnodiging ontvangen, maar heb je je niet aangemeld? Wil je toch graag gebruikmaken van de mogelijkheid om vragen te kunnen stellen en het verhaal te horen?

Meld je dan uiterlijk 14 mei alsnog aan via [email protected]

De gemeente is dan graag bereid om nog een extra bijeenkomst te organiseren op woensdag 24 mei om 19.30 uur. Afhankelijk van het aantal mensen dat er nog behoefte aan heeft, wordt een locatie voor de extra bijeenkomst afgesproken.

Informatie en veel gestelde vragen over het azc vind je op www.barneveld.nl/azc

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen