112

Veel belangstelling voor Veiligheidsdag in Barneveld

BARNEVELD – Tijdens de Veiligheidsdag in en rond de Midden Nederland Hallen in Barneveld was het een drukte van belang.

Vanaf 10.00 uur waren er meerdere werk-demonstraties van brandweer, politie en defensie, die onder zomerse omstandigheden werden bijgewoond door veel geïnteresseerden. Burgemeester Jacco van der Tak van Barneveld, opende rond 10.30 uur de Veiligheidsdag.

De gemeente Barneveld organiseerde deze dag samen met haar partners op het gebied van veiligheid. Dit is een dag voor alle inwoners van Barneveld. De hulpdiensten gaven doorlopend spectaculaire demonstraties.

Ook waren er twee grote gezamenlijke oefeningen volgens een levensecht scenario. Voor kinderen was er veel te doen, onder andere op het speciale kinderplein. Binnen in de hal was een grote informatiemarkt met themapleinen en attracties.

Op en rond de Veiligheidsdag was er voor inwoners volop gelegenheid om hun ideeën over veiligheid met de gemeente Barneveld te delen. Bijvoorbeeld via het Inwonerspanel en mini-enquêtes. Ook ging de burgemeester en beleidsmedewerkers met bezoekers in gesprek op de themapleinen.

Vanaf 19 juni kan iedereen meedoen aan de online Veiligheidsenquête via www.barneveld.nl/veiligheidsdag. Het gemeentebestuur betrekt deze inbreng bij het Veiligheidsplan dat de gemeenteraad eind 2023 vaststelt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen