Oosterbosbad heeft zwembadlift

Foto: Pauw Media Gemeente

BARNEVELD – Vrijdag 23 juni is de nieuwe mobiele zwembadlift in het Oosterbosbad Barneveld officieel in gebruik genomen.

Peter de Bliek van de Gehandicaptenraad Barneveld nam vanuit zijn rolstoel plaats in de zwembadlift en liet zich door de lift in het water zakken. Wethouder Mijntje Pluimers-Foeken was uitgenodigd om bij dit moment aanwezig te zijn.

De gemeente is blij met dit initiatief van de Gehandicaptenraad. Het draagt eraan bij dat meer inwoners gebruik kunnen maken van het Oosterbosbad. Ook mensen die eerder door een lichamelijke beperking het water niet zelfstandig in en uit konden komen. Daarom hebben we een subsidie uit het Sport & Beweegakkoord toegekend voor de aanschaf van de lift.

De zwembadlift is verplaatsbaar. Zo kan de lift in de zomer worden neergezet bij het Oosterbosbad en in de winter bij het wedstrijdbad van de Veluwehal.

PS: Werk jij zelf (mee) aan een project om meer mensen te kunnen laten sporten en bewegen? Misschien komt jouw project ook in aanmerking voor een financiƫle bijdrage van de gemeente. Kijk op https://bit.ly/46kfIfN

Foto: Pauw Media Facebook Gemeente Barneveld

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen