Nieuwe dorpsdichter gezocht

Dorpsdichter Brigitte Veltman stop ermee.
Dorpsdichter Brigitte Veltman stop ermee.
Foto: Bibliotheek

BARNEVELD – Brigitte Veltman uit Voorthuizen is gestopt als dorpsdichter van de gemeente Barneveld.

Daarom is de gemeente, samen met Fonds 1845 en Stichting Literair Café Barneveld, op zoek naar een nieuwe ambassadeur van de dichtkunst. Wordt u de nieuwe dorpsdichter? Reageren kan tot en met 23 oktober 2023. De nieuwe dorpsdichter wordt tijdens een verkiezing op dinsdagavond 14 november bekendgemaakt.

Verkiezing

Stichting Literair Café Barneveld organiseert de verkiezing in het Schaffelaartheater. Een selectie uit de kandidaten mag die avond een korte voordracht houden. Een jury, onder leiding van wethouder cultuur Mijntje Pluimers-Foeken, buigt zich over de ingezonden gedichten en de voordrachten. Ook het publiek kan die avond meestemmen over wie de nieuwe dorpsdichter van de gemeente Barneveld wordt.

Wat doet een dorpsdichter?

De dorpsdichter schrijft gevraagd en ongevraagd gedichten. Daarbij laat de dichter zich inspireren door de gemeente, de dorpskernen, actuele lokale gebeurtenissen of personen.

De dorpsdichter wordt aangesteld voor een periode van 2 of 3 jaar en schrijft ongeveer 6 gedichten per jaar.

Om poëzie dichter bij onze inwoners te brengen, worden de gedichten van de dorpsdichter gepubliceerd in bijvoorbeeld de Barneveldse Krant, op websites en sociale media.

De dorpsdichter draagt gedichten persoonlijk voor bij speciale gelegenheden.

Voor de rol van dorpsdichter is een vergoeding beschikbaar van 250 euro per jaar van Stichting Fonds 1845 Barneveld & Omstreken.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de rol van dorpsdichter, moet u aan de volgende voorwaarden kunnen voldoen:

U woont of werkt in de gemeente Barneveld;

U hebt aantoonbare ervaring met het schrijven van poëzie;

U bent geïnteresseerd in onderwerpen en actualiteiten die spelen in de gemeente Barneveld en de regio;

U bent bereid om gedichten voor te dragen bij diverse gelegenheden;

U bent voor de komende 2 of 3 jaar beschikbaar als dorpsdichter van de gemeente Barneveld;

U bent 18 jaar of ouder.

Aanmelden

Wilt u de nieuwe dorpsdichter van de gemeente Barneveld zijn? Dan nodigen we u van harte uit om te solliciteren. Graag ontvangen we uiterlijk 23 oktober 2023 per mail uw motivatiebrief of – filmpje. Ook ontvangen we graag 2 gedichten: een gedicht met een vrij onderwerp en een gedicht met het thema ‘Samen leven in verandering’. Daarnaast ontvangen we uw CV als die relevant is voor de rol van dorpsdichter. Stuur uw aanmelding naar [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen