Vergoeding sport- en cultuurlessen

Foto: Barneveld.nieuws.nl

Wil uw kind of uzelf op een sport of bijvoorbeeld op dansles? Maar houdt u te weinig geld over om de lessen te betalen? Dan kunt u misschien een vergoeding ontvangen.

Er zijn namelijk 2 financiële regelingen voor inwoners uit de gemeente Barneveld voor dit soort lessen. Zo is er de minimaregeling sport en cultuur, die bedoeld is voor mensen met een inkomen tot maximaal 110% van de bijstandsnorm. Daarnaast is er het Sport en Cultuurfonds. Dat is bedoeld voor mensen met een inkomen boven 110% van de bijstandsnorm.

Hieronder leest u meer over de 2 regelingen. 

Wil uw kind of uzelf op een sport of bijvoorbeeld op dansles? Maar houdt u te weinig geld over om de lessen te betalen? Dan kunt u misschien een vergoeding ontvangen. Er zijn namelijk 2 financiële regelingen voor inwoners uit de gemeente Barneveld voor dit soort lessen. Zo is er de minimaregeling sport en cultuur, die bedoeld is voor mensen met een inkomen tot maximaal 110% van de bijstandsnorm. Daarnaast is er het Sport en Cultuurfonds. Dat is bedoeld voor mensen met een inkomen boven 110% van de bijstandsnorm. Hieronder leest u meer over de 2 regelingen.

Inkomen max 110% van bijstandsnorm

Als uw inkomen maximaal 110% van de bijstandsnorm is, kunt u mogelijk een bijdrage ontvangen via de minimaregeling sport en cultuur. Deze regeling vergoedt sport- en cultuurlessen voor kinderen vanaf 5 jaar en volwassenen. De vergoeding van sportles is maximaal € 350 per persoon per jaar. De vergoeding voor cultuurlessen, zoals dans- of muziekles, is maximaal € 600 per persoon per jaar.

U kunt via de website www.berekenuwrechtplus.nl bekijken of u in aanmerking komt voor de minimaregeling sport en cultuur. Zo ja, dan kunt u via die website direct een aanvraag indienen. U moet dan inloggen met uw DigiD. U kunt ook een aanvraagformulier ophalen bij het servicepunt Sociale Ondersteuning van de gemeente Barneveld. Bel hiervoor naar 14 0342

Inkomen vanaf 110% van bijstandsnorm

Is uw inkomen hoger dan 110% van de bijstandsnorm? Maar heeft u toch niet voldoende geld om sport- of cultuurlessen te betalen? Dan kunt u een aanvraag indienen voor een bijdrage uit het Sport en Cultuurfonds. Voor kinderen tot 18 jaar is de bijdrage maximaal € 225 voor sportlessen of € 425 voor cultuurlessen. Voor volwassen geldt een maximale bijdrage van € 250 voor sportlessen of € 400 voor cultuurlessen.

U kunt een aanvraag voor het Sport en Cultuurfonds doen via het team van Connect. Neem contact met ze op via [email protected]. U hoort binnen 3 weken of uw aanvraag is toegekend.

Contact

Heeft u vragen over de regelingen? U kunt hiervoor terecht bij het Servicepunt Sociale Ondersteuning van de gemeente. Dat is bereikbaar via telefoonnummer 14 0342.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen