Inwoners Stroe planten streekeigen bomen en struiken

Aanplanting van Stichting Landschapsbeheer Gelderland
Aanplanting van Stichting Landschapsbeheer Gelderland
Foto: Marcel de Bont Fotografie

STROE – Inwoners uit het buitengebied van Stroe gaan vrijdag 1 maart 150 bomen en ruim 6.000 struiken planten voor een aantrekkelijker buitengebied. Zij doen mee aan het beplantingsproject Stroe in het Groen van de gemeente Barneveld en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG).

De uitdeeldag van de beplanting vindt plaats bij het terrein aan de Stroeërschoolweg 1 te Stroe. Wethouder Mijntje Pluimers is hierbij ook aanwezig.

Maar liefst 37 deelnemers ontvangen op de uitdeel dag hun beplanting. Ook krijgen ze een plantinstructie van een adviseur van SLG. Zij gaan 6619 stuks struiken en bomen zoals meidoorn, hazelaar, wilde liguster, haagbeuk en groene beuk, 95 laanbomen (zwarte els, zoete kers en walnoot) en 54 hoogstamfruitbomen planten op hun eigen terrein.

 Streekeigen beplanting versterkt biodiversiteit en landschap
De uitvoering van dit project is in handen van SLG. De adviseur van SLG heeft elke deelnemer bezocht. Voor ieder terrein is een inrichtingsplan gemaakt dat past binnen het landschapstype waar de bewoner woont. Via deze actie zijn de percelen verfraaid met streekeigen beplanting, zoals een elzensingel, struikenrij, haag, hoogstamboomgaard, vogelbosje of combinatie van mogelijkheden.

Met streekeigen soorten worden die gebieden weer aantrekkelijk voor allerlei diersoorten.

Deelnemers versterken met hun aanplant de biodiversiteit en het streekeigen landschap van Stroe.

Dit project is mogelijk gemaakt dankzij de gemeente Barneveld en provincie Gelderland.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen