Straatnamen Puurveenseveld verwijzen naar molenaarsfamilies

Foto: Barneveld.nieuws.nl

KOOTWIJKERBROEK – Voor zover dat nog niet het geval was, wordt de Puurveense molen het kloppend hart van nieuwbouwwijk Puurveenseveld in Kootwijkerbroek. Zo krijgen de straten waar de 134 woningen aan worden gebouwd namen van de molenaarsfamilies die hier actief zijn geweest.

Straatnamen
Sinds 2015 heeft Kootwijkerbroek weer een molen. De vorige ging in 1964 verloren. De molen is een trotse herinnering aan het verleden van Kootwijkerbroek. Die trots komt straks ook tot uiting in de straatnamen. Zo zullen de huizen in het Puurveenseveld gebouwd gaan worden aan straten met de volgende namen: Geurtscamp, Verschuercamp, Gijsbertscamp, Van Zomerencamp en Wilbrinkcamp.

Planning

Het ontwerpbestemmingsplan heeft in december 2023 ter inzage gelegen. In juli beslist de gemeenteraad over het definitieve bestemmingsplan dat daarna nog ter inzage wordt gelegd. Het duurt nog wel even voor gestart kan worden met bouwen. De planning is dat in het tweede kwartaal van volgend jaar de grond bouwrijp wordt gemaakt. Eind 2025 kan dan gestart worden met het bouwen van de eerste van de 134 woningen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen