Oproep aan agrarische ondernemers: Onderzoek naar lokale initiatieven in de Regio Foodvalley

Foto: Foodvalley

Regio Foodvalley zoekt de hulp van agrarische ondernemers voor een verkennend onderzoek naar lokale initiatieven zoals boerderijwinkels. In samenwerking met Eerlijk Eten uit de Streek en Streekwijzer willen we weten waar ondernemers tegenaan lopen en hoe we hen kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld in het stimuleren van de verkoop of het ontdekken van nieuwe bedrijfsvoeringskansen.

Voordelen van lokaal inkopen
Rechtstreeks kopen bij lokale producenten biedt voordelen zoals minder transport, stimulering van de lokale economie en een betere band tussen consumenten en producenten. Regio Foodvalley streeft naar een duurzaam, gezond en circulair voedselsysteem en wil daarom het regionale landbouw- en voedselnetwerk versterken.

Doelen van het onderzoek
Het verkennende onderzoek richt zich op:

*Inventariseren van behoeftes en kansen voor lokale initiatieven in de regio en gemeenten Putten en Bunschoten

*Rapportage van de bevindingen

*Overzicht van nieuwe afzetkanalen

*Aanbevelingen voor Regio Foodvalley

*Ontwikkeling van een visie voor de korte keten in de regio

Oproep aan ondernemers
Deel uw ervaringen en uitdagingen met ons en help de toekomst van regionale producten en korte ketens in Regio Foodvalley vorm te geven.

Contact
Voor deelname en meer informatie:

Marlies Knol, Stichting Eerlijk Eten uit de Streek via [email protected]

René de Bruin, Streekwijzer via [email protected]

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen