Marianne Bongers exposeert met ‘Rechtstreeks van mijn hart naar het doek’ in Huis Kernhem

Foto: Huis Kernhem

EDE – Vanaf zaterdag 17 februari tot en met zondag 3 maart exposeert Marianne Bongers met werk in Huis Kernhem.

Door René Hazeleger

Marianne schildert rechtstreeks van haar hart naar het doek, in krachtige expressieve uitingen. Of het nu is met de acrylwerken op doek, beschilderd porselein, of haar art on metal.

Marianne Bongers is geboren in Roermond. Als kind en (jong)volwassene werd haar schildersambitie door haar ouders beteugeld: ze moest aan andere verwachtingen voldoen. Pas op latere leeftijd koos ze haar eigen weg. Schilderen voelde voor haar als een eerste levensbehoefte, dus kon ze niet anders dan daaraan toegeven. Ze ging studeren aan de Stedelijke Academie voor Kunsten in Genk, waar ze in 2003 cum laude afstudeerde.

Haar werken laten zich niet langer beteugelen. Het is alsof de penseelstreken eindelijk hun kans zien: rechtstreeks van haar hart naar het doek, zonder interrupties, vrij en onbegrensd. In al haar werken komen deze krachtige expressieve uitingen terug. Het is haar signatuur geworden. Of het nu is met de acrylwerken op doek, beschilderd porselein, of haar art on metal. Alle werken ademen uit wat er in haar leeft, beweegt, broeit en suddert. Een innerlijk vuur laat haar voluit gaan. Soms op doeken zo groot dat ze haar uitdagen, een andere keer binnen kleine kaders. De kleur van de passie, rood, is vaak een terugkerend thema. Omdat ze niet langer aan andermans verwachtingen hoeft te voldoen en haar eigen weg bewandelt. Met passie.

Marianne exposeert in binnen- en buitenland en is eigenaar van Galerieatelier, Honest Art. Inspiratie haalt ze uit reizen naar het verre Oosten, de Caraïben, het Middellandse Zeegebied. Maar ook de natuur en vooral de mens met zijn lichaamsvormen en zijn vloeiende bewegingen blijft haar altijd boeien. De kleuren, vormen en gebruikte materialen vertellen elk afzonderlijk haar eigen verhaal.

Meer informatie over Marianne op haar website www.honest-art.nl

Bron: Huis Kernhem

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen