KINDERBOEKENWEEK-ACTIVITEITEN IN DE BIEB

Foto: Bibliotheek Barneveld

Van 3 t/m 14 oktober vindt weer de Kinderboekenweek plaats. Het thema van dit jaar is “Vriendschap”. De Bibliotheek Barneveld haakt daar met haar activiteiten voor diverse leeftijdsgroepen op in.

Muziek op Schoot
(Groot)ouders kunnen met hun baby, dreumes of peuter naar Muziek op Schoot. Tijdens zeven verschillende muziekactiviteiten wordt gebruikgemaakt van spelmateriaal of wordt er flink meebewogen. Samen dansen, muziek maken, klappen, stampen en zingen op de muziek, allemaal begeleid door Muziekcentrum Harlekijntje. Ook de bekende liedjes van vroeger komen voorbij. Muziek op Schoot vindt plaats op woensdag 3 oktober in Kootwijkerbroek en op vrijdag 19 oktober in Voorthuizen. De toegang is gratis, maar reserveren is wel gewenst.

Voorstelling Het Muizenhuis
Wie kent ze niet; Sam & Julia uit het Muizenhuis? De twee muizenvriendjes beleven de mooiste avonturen in hun muizenwereld. Theatermaakster Mariska Simon laat Sam & Julia tot leven komen in de Bibliotheek op vrijdag 12 oktober. De voorstelling is gebaseerd op de boeken ‘Het Muizenhuis’ en ‘Het Muizenhuis; Sam & Julia in het theater’ die zijn bedacht, gemaakt en geschreven door Karina Schaapman. De kaarten zijn nu al te koop en kosten       € 5,- p.st. voor Bibliotheek-leden en € 7,50 p.st. voor niet-leden

Kindercabaret “Vriendschap is te koop, toch?”
Op woensdag 10 oktober is het lachen geblazen tijdens de cabaretvoorstelling “Vriendschap is te koop, toch?” Deze is speciaal voor de Kinderboekenweek geproduceerd door Peter Sterke. “Iedereen heeft het erover: vriendschap! En als iedereen het erover heeft, dan kun je er vast ook geld mee verdienen.” Zo denkt Peter ook en opent een “Vriendschapswinkel”. Je kunt bij hem vriendschappen kopen en allerlei malle artikelen die kunnen helpen om vrienden “te maken”. Helaas gaat het al snel mis en krijgt hij klachten. Deze grappige maar ook leerzame voorstelling laat het jonge publiek meedenken en meedoen maar vooral meelachen. De kaarten kosten € 2,50 p.st. en zijn nu al te koop.

Kaarten kopen en reserveren
Actuele informatie en begintijden staan op www.bibliotheekbarneveld.nl. Voor alle activiteiten kunnen de kaarten worden gereserveerd via [email protected]. De kaarten zijn ook te koop aan de servicebalie in de Bibliotheek Barneveld, Nieuwstraat 29. Voor Muziek op Schoot in Kootwijkerbroek en Voorthuizen kunnen de kaarten ook in de
betreffende vestiging aan de servicebalie worden gereserveerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen