Kunst en Cultuur op het Dijkje

Foto: Kunst op Het Dijkje

Zaterdag 22 juni zal het jaarlijkse kunstfestival Rondje Kunst en Cultuur weer plaatsvinden op het Dijkje in Barneveld. Ruim 20 kunstenaars hebben zich aangemeld om u tijdens deze dag een inkijkje te geven in het ontstaan van hun werk. Voor de kinderen is er o.a. een workshop Wandelstok versieren en een mega sjoelbak.  Dit alles wordt omlijst met live-muziek.

‘Kunst is voor iedereen en daarom organiseren wij dit laagdrempelige evenement’ vertelt Simone Giele van Ward’s Art. ‘Samen willen we laten zien dat kunst niet gemaakt wordt door vreemde afstandelijke kluizenaars maar dat het gewone mensen zijn. Mensen die blij worden als er genoten wordt van hun werk. Bij ons dus geen extreme galerieprijzen, geen werk wat als investering gekocht wordt, maar betaalbare kunst gemaakt om blij van te worden. Unieke objecten van cadeauprijs tot duurder.’

Het aangeboden werk tijdens Rondje Kunst en Cultuur is gevarieerd. Schilders staan gebroederlijk naast keramisten, beeldhouwers naast sieradenmakers en fotografen naast onze wandelstokkunstenaar. Ze hebben allemaal een ding gemeen. Ze zijn aan het werk, zodat u kunt beleven hoe hun kunst gemaakt wordt.

Het creatieve werk wordt omlijst met muziek, die ook zeker gevarieerd genoemd mag worden. Zo is er onder meer een duo met piano en viool, Anne en Tom van Wehl,  en een zangeres met ballads en easy listening.

Kunst waarderen en bekijken moet je jong leren, dus daarom is er ook aan de jongere onder ons gedacht. Rogier Vogelzang van Creanatura geeft kleine workshops waarbij kinderen hun eigen wandelstok op allerlei manieren kunnen bewerken en ook bij andere kunstenaars kunnen ze hier en daar aanschuiven. Bovendien staat er een levensgrote sjoelbak die een heuse uitdaging vormt en kunnen ze, wellicht met opa en oma, met 50 cm grote stukken schaken.

Rondje Kunst en Cultuur op het Dijkje in Barneveld biedt op zaterdag 22 juni van 11.00 – 16.00 uur een keur van activiteiten. De toegang is gratis, net zoals het kijken, beleven en genieten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen