Heemschut presenteert boek over erfgoed en architectuur van plezier

Foto: Heemschut

Met het nieuwe boek ‘Erfgoed van het vermaak’ vraagt Heemschut aandacht voor een ondergewaardeerde categorie in de architectuur. Het boek is vrijdag gepresenteerd. Directeur Susan Lammers van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed nam bij het Ei van Barneveld het eerste exemplaar in ontvangst.

Iedereen in Nederland kent de Efteling. Het iconische sprookjesbos – een schepping van Anton Pieck en cineast Peter Reijnders – is sinds de jaren ’50 van de twintigste eeuw bezocht door miljoenen Nederlanders. Dat zal ook zo blijven, want de Efteling heeft in haar DNA dat het sprookje de basis is van het zich steeds vernieuwende amusementspark.

Toch zien we dat er bijna niets zo vergankelijk is als architectuur van het vermaak. Of het nu gaat om paviljoens van (wereld)tentoonstellingen, kiosken of bijzondere bruggen en grotten in parken en tuinen. Vaak al heel snel na de oplevering begint het verval.

In het tweede deel van de vernieuwde Heemschutreeks vraagt Heemschut aandacht voor dit unieke erfgoed. Van de relicten in parken, tuinen en pretparken tot de paviljoens van wereldtentoonstellingen en bijzondere verkoopkiosken.

Vernieuwde Heemschutreeks
‘Erfgoed van het vermaak’ is het tweede deel in de vernieuwde Heemschutreeks. Met deze toegankelijke reeks (10 euro) wil Heemschut de aandacht vestigen op bijzondere categorieën erfgoed en onderbelichte thema’s.

 Heemschut
De Bond Heemschut bestaat sinds 1911 en zet zich al meer dan 100 jaar onafgebroken in voor het behoud van cultureel erfgoed. Heemschut betekent letterlijk het schutten (beschermen) van het heem (de eigen omgeving). Als erfgoedvereniging zetten we ons in voor de bescherming van waardevolle objecten en gebieden.

Erfgoed van het vermaak
Waardering voor plekken van plezier
ISBN 9789081718233
10 euro exclusief verzending
Bestellen via Heemschut.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen