AFHAALBIEB TIJDENS HERINRICHTING GROOT SUCCES

Nu de bibliotheekvestigingen gesloten zijn, wordt er volop gebruikgemaakt van de AfhaalBieb. In iets meer dan een maand tijd zijn er inmiddels ruim 4500 boekreserveringen gemaakt. De AfhaalBieb is vooralsnog tot en met dinsdag 9 februari open. Omdat leden door de verbouwing niet uit de Barneveldse collectie kunnen lenen, kunnen zij boeken reserveren vanuit andere Gelderse bibliotheken en deze afhalen in Barneveld. Lid worden van de Bibliotheek om ook gebruik te maken van deze service, kan uiteraard ook. Voor € 5,50 per maand kan men lekker blijven doorlezen. Na de heropening zullen er ook voordeelacties voor een abonnement zijn.

Leentermijn verlengd
Omdat de bibliotheken voorlopig nog gesloten zijn tot en met 9 februari is de leentermijn van de boeken verlengd. Op de website staan de actuele inlevertermijnen genoemd. Er is door de herinrichting van de vestiging in Barneveld geen ruimte om boeken in te nemen. We vragen daarom alle leden de uitgelezen boeken te bewaren totdat de Bibliotheek weer open mag.

Herinrichting bijna afgerond
Op dit moment is de verbouwing van de Bibliotheek in volle gang. Lokale ondernemingen zoals Aannemingsbedrijf W. Schouten, Leertouwer, Van Iwaarden en Intratuin Barneveld verzorgen grotendeels de uitvoering van de verbouwing en herinrichting. Inmiddels is een groot deel van het schilderwerk gedaan, het lichtplan is aangepast, de parketvloer is gelakt, kasten zijn geplaatst net als een aantal zitmeubels op de bovenverdieping. Aankomende week worden de laatste muurschilderingen door ByDiane gemaakt, wordt het restant van de zitmeubels geleverd en kan het inruimen van de boeken weer beginnen.

MaakLab en Handwerkochtend

In de nieuwe inrichting komen veel werk-/studieplekken, een huiskamerhoek, lekkere stoelen om een krant of tijdschrift te lezen, kluisjes en plekken waar je, met privacy, met elkaar kunt spreken. En uiteraard voor de kinderen en jongeren komen op de eerste verdieping speel- en chill-, en studeerplekken en een heus podium met daaromheen mooie prentenboekenbakken om in te neuzen.
De medewerkers van de Bibliotheek werken ondertussen aan een mooi activiteitenprogramma waarbij ook de nieuw gecreëerde ruimtes, zoals het ‘MaakLab’ dat nu nog een werktitel is, gebruikt gaan worden. Dit Lab wordt later dit jaar onder andere ingezet voor kinderactiviteiten die zich richten op digitale- en technische workshops. Een andere nieuwe activiteit is de haak- en brei-ochtend die eens in de twee weken plaats zal vinden in de Ontmoetingsruimte van de Bibliotheek. Ongedwongen gezellig anderhalf uur samen handwerken onder het genot van een kopje koffie, tips van elkaar opdoen en andere mensen ontmoeten.

Nieuwsgierig naar de herinrichting? Kijk op Facebook en Instagram voor de laatste foto’s. Voor vragen over de herinrichting, lid worden of de AfhaalBieb kun je van dinsdag t/m vrijdag tussen 11.00 en 16.00 uur bellen via telefoonnummer (0342) 403 483 of mail naar [email protected].

 

De Bibliotheek Barneveld stimuleert, ondersteunt én faciliteert alle inwoners van de gemeente Barneveld in hun persoonlijke ontwikkeling. Iedereen kan zodoende meedoen en bijdragen aan de (Barneveldse) samenleving. De bibliotheek zoekt hiervoor actief verbinding tussen mensen, informatiebronnen en organisaties. Zij voorziet in betrouwbare kennis en informatie. Ook levert zij een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden zoals lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen