Gedreven optreden Foreign Affairs in Boerderij Hoekelum

BENNEKOM – Een vrijwel uitverkochte zaal was woensdag 14 februari in Boerderij Hoekelum getuige van een fantastisch optreden van Foreign Affair.

Door René Hazeleger

Het publiek kon genieten van een uitgebalanceerde mix van rauwe en intieme muziek: van de heftige slide gitaar van Adam Purnell tot intieme ballades, uitgevoerd door Lawrence Purnell, solo achter de piano..

Foreign Affairs is een Americana duo uit Bristol (UK), bestaande uit de broers Adam (gitaar, zang, percussie), vaak getooid met een hoedje, en Lawrence Purnell (leadzang, gitaar, percussie). Hun muziek kan worden getypeerd als een mix van countryrock, blues, roots en indierock. Als muzikale invloeden noemen ze Neil Young, The Faces en Black Keyes.

Dit is hun eerste buitenlandse tour als headliners. Ze hebben al de nodige optredens achter de rug, zo stonden ze eerder al twee keer op het Glastonbury Festival.

In 2014 begonnen ze officieel met hun band, maar ze hadden toen al een leven lang ervaring met het samen musiceren en zingen. Ze groeiden op in een gezin waarin muziek een belangrijke rol speelde. Thuis was het aanbod aan muziekstijlen zeer divers, met traditionele country als een belangrijke bron. In 2017 kwamen de broers voor het eerst goed in de spotlights te staan door een aantal prestigieuze supporttours voor grote namen als Margot Price en Frankie Ballard. De in 2018 verscheen ep ‘The Old Fire Station’ werd beloond met mooie recensies en een uitgebreide Europese tournee. De legendarische BBC-presentator Bob Harris sprak lovende woorden over Foreign Affairs en draaide in zijn programma geregeld hun muziek. Een aantal ep’s verder staan ze bijna op het punt om hun eerste volledige cd uit brengen.

Live Stage Marnix

Sinds 8 oktober 2009 biedt Live Stage Marnix een podium voor artiesten die overwegend eigen liedjes vertolken. De optredens vinden doorgaans één keer per maand plaats op een donderdagavond, soms op woensdag of vrijdag. De doelstelling is om een luisterend publiek in een intieme en ontspannen sfeer te laten genieten van kwalitatief goede (semi) akoestische optredens. Live Stage Marnix wordt gerund door een groep vrijwilligers. Tegenwoordig is het luisterpodium te vinden in De Deel van Boerderij Hoekelum in Bennekom.

Voorafgaand aan het concert van Foreign Affairs op 14 februari, sprak ik met Henk Slingerland, die ook verantwoordelijk is voor de programmering.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen