Mundikat Certificaat Show in de Veluwehal in Barneveld

Foto: Pixabay

BARNEVELD – Afgelopen weekend kwamen kattenliefhebbers vanuit binnen- en buitenland naar De Veluwe Hal in Barneveld. 304 katten zijn ter keuring aangeboden voor de Certificaat keuring.

Alle baasjes hoopten dat hun kat zou worden uitgeroepen tot de allermooiste tijdens deze Mudikat Internationale kattenshow.

Keurmeesters uit verschillende landen bekeken gedetailleerd naar de kleur, lichaamsbouw en houding van iedere kat. Ze noteerden het aantal punten dat elke kat per categorie behaalde.  Maar één kat kon als mooiste betiteld worden.

Die eer ging naar een Noorse boskat van een Nederlandse fokker, die verkozen werd tot de beste van de show. De andere deelnemers mogen het in de toekomst nog eens proberen.

Verder was deze kattenshow een leuk uitstapje voor het hele gezin. Er was genoeg te zien! Wat deze show extra speciaal maakte, is dat Mundikat een 3 certificaten show organiseerde. Wat inhoudt dat beide dagen 2 categorieën niet 1 maar 2 certificaten konden behalen. Deze katten werden die dag niet 1 maar 2 keer gekeurd. Twee verschillende keurmeesters beoordeelden de katten.

Naast het bewonderen van de prachtige rassen en het bijwonen van de boeiende keuringen, was er ook veel shop plezier, bij de standhouders van artikelen voor katten. Als het ook maar iets met de kat te maken had, kon je bij een van de standhouders terecht voor deskundig advies.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen