Bekendmaking genomineerden Vrijwilliger van het Jaar 2018

Foto: Barneveld.nieuws.nl

De Stichting Welzijn Barneveld organiseert op zaterdag 16 december 2017 in de Veluwehal een bijeenkomst om kerstpakketten uit te delen aan alle bij de stichting aangesloten vrijwilligers. Tijdens dit evenement maakt voorzitter dhr. Kees van der Werf bekend wie de drie genomineerden zijn voor de titel Vrijwilliger van het Jaar 2018.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 2 januari 2018 maakt burgemeester dr. Asje van Dijk bekend wie van deze drie de ‘Vrijwilliger van het jaar 2018’ is geworden. Het is voor de zesde maal dat de gemeente Barneveld de vrijwilligersprijs uitreikt; een erkenning voor het vele vrijwilligerswerk dat in de gemeente Barneveld door zóveel mensen wordt verricht. Bijvoorbeeld als mantelzorger voor een naaste, maar ook bij maatschappelijke organisaties, (sport)verenigingen en kerken.

Om dit vrijwilligerswerk, dat achter de schermen en belangeloos wordt uitgevoerd, in het zonnetje te zetten, wordt jaarlijks de Vrijwilliger van het Jaar gekozen.
Eerdere Vrijwilligers van het Jaar waren mevrouw C.A.J. Emous (2013), de heer J. de Jong (2014), de heer
J.C. Baart (2015) en de heer C. van Beek (2016), mevrouw T. Donker (2017).

Een jury, onder leiding van oud-raadslid Kees van der Werf, heeft zich de afgelopen periode gebogen over de ingediende voordrachten en drie inwoners genomineerd. De nominaties worden zaterdag 16 december
bekendgemaakt.

De drie genomineerden zijn:

Mevrouw H. Pol
In 1987 is Hilly Pol bij WIK de toneelgroep gekomen; zij is daar secretaris, verzorgt de kleding en opbouw van het toneel. In 2013 is mevrouw Pol bij Terre des Hommes gekomen, daar is zij secretaris, zorgt voor de etalage, krantposters en mededelingen naar de medewerkers. Ook onderhoudt zij de contacten met het hoofdkantoor in Den Haag.
In 2015 heeft zij met nog 2 personen het Parkinson Café opgericht, daar is zij ook secretaris. Elke donderdag is zij daar aanwezig om alles te regelen voor evt. sprekers. Zij heeft zelf ook de ziekte van Parkinson. Tot aan het pensioen is Hilly lerares geweest. Nog steeds is zij heel actief op school als overblijfmoeder en denkt ook nog vaak mee met projecten op de school (OBS Lage Voren). Zij doet dit alles met veel inzet en plezier.

De heer P. van Voskuilen:
Peter van Voskuilen heeft zich als clustermanager ruim een jaar ingezet voor een werelds evenement in Barneveld. Tijdens de Open Wereld Kampioenschappen Taekwondo is hij de clustermanager geweest van de service aspecten binnen het wereldse toernooi. De servicedesk, Hollandse winkeltjes, beveiliging, sponsoren, EHBO, opbouw en afbouw stonden onder leiding van dhr. Van Voskuilen. De Open Wereld Kampioenschappen 2017 Taekwondo is een evenement geweest in de week van 25 september tot en met 1 oktober 2017 in de Veluwehal (Barneveld) waar 737 topsporters uit 35 verschillende landen de strijd zijn aan gegaan voor de wereldtitels binnen onze sport. Ruim 140 vrijwilligers hebben zich de hele week ingezet om dit wereldse evenement van de grond te laten komen. Naast topsporters zijn er ook 80 scheidsrechters, 175 coaches werkzaam geweest. Op het evenement kwamen dagelijks ongeveer 400 af. En dat alles is hoofdzakelijk georganiseerd door Barneveldse vrijwilligers. Ruim een jaar voor het evenement is een projectteam van 4 clustermanagers en één toernooidirecteur begonnen met de grote operatie. Eén van deze clustermanagers was Peter van Voskuilen, die zich zeer heeft
ingezet voor het evenement.

De heer J. van Hof:
Jan van Hof doet al heel lang en bij diverse instanties en personen vrijwilligerswerk. Hij is op diverse fronten in de maatschappij een belangrijke schakel. Jan is gemiddeld 15 à 20 uur per week actief als vrijwilliger.
Een overzicht:
1. Mensen thuis ophalen voor dagbesteding in Norschoten en in De Valk en in de middag weer thuis brengen. Dit doet hij ca 2 jaar.
2. Voor RST Zorgverleners allerlei werkzaamheden. Dit doet dhr. Van of circa 10 jaar. Daarbij doet hij ook wekelijks de boodschappen voor ’t Achterdorp.
3. Dhr. Van Hof heeft 14 jaar op de buurtbus gereden als vrijwilliger, van Barneveld naar Scherpenzeel en visa versa. Nu verzorgt hij nog het kaartjesdepot voor de collega’s.
4. Leidinggeven aan de maandelijkse gebedskring voor ernstig zieken en verdere noden, dichtbij of ver weg. Dit doet dhr. Van Hof 13 jaar.
5. Aansturen van de periodieke zaterdagopenstelling van de Oude Kerk. Dit doet dhr. Van Hof 1 jaar.
6. Bezoeken van mensen met diverse problemen. Dit doet dhr. Van Hof 10 jaar. Ook bezoekt hij sinds 2 jaar op eigen initiatief mensen in Norschoten.
7. Voor de vrijwilligersorganisatie ‘Helpt elkander’ van de Oude Kerk is Jan actief in het rijden van gemeenteleden naar bv het ziekenhuis. Dit doet dhr. Van Hof 5 jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen