Bouw nieuw dorpshuis met sportzaal in Garderen gaat van start

Foto: Gemeente Barneveld

De gemeente Barneveld en bouwbedrijf Van de Kolk BV uit Garderen hebben de overeenkomst ondertekend voor de bouw van het nieuwe dorpshuis met een sportzaal in Garderen.

De eerste werkzaamheden voor het nieuwe dorpshuis zullen vanaf 17 december starten. De verwachting is dat in het najaar het nieuwe dorpshuis met de sportzaal kan worden opgeleverd.

Het dorpshuis
Het dorpshuis krijgt meerdere ruimtes die op verschillende manieren te gebruiken zijn. Bestaande en nieuwe activiteiten kunnen er een plekje krijgen. Voorop staat dat het een centrale, actieve en sociale ontmoetingsplek in Garderen zal worden. Het dorpshuis en de sportzaal vormen samen één gebouw dat zeer duurzaam en energieneutraal is. Het gebouw wordt verwarmd en gekoeld met warmtepomptechniek. Een gasaansluiting ontbreekt. Met zonnepanelen kan duurzame energie worden opgewekt.

De sportzaal
Er zal een sportzaal gebouwd worden van 15 x 24 x 7 meter. In deze sportzaal zal ook de gymles van schoolkinderen plaats gaan vinden. De zaal is ook geschikt voor andere sportactiviteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen