De afdeling thuisbegeleiding van Stichting De Rozelaar heet sinds kort Ambulante Coaching

het Gasthuis
het Gasthuis
Foto: De Rozelaar

Ambulante coaching wil goed vindbaar zijn voor cliënten met een hulpvraag, maar ook door de gemeente en andere instanties. Ambulant is de term die door de meeste organisaties gehanteerd wordt. Ambulant betekent ‘niet op een vaste plek’.

Daarnaast heeft De Rozelaar gekozen voor de term coaching omdat dit de stijl van de ondersteuning die ze bieden omschrijft. Ambulante Coaching Het team Ambulante Coaching ondersteunt cliënten met een licht of matige verstandelijke beperking die zelfstandig of bij hun ouders wonen. Daarbij gaat het om het verbeteren en behouden van de zelfredzaamheid van de cliënt, zodat ze meer leren, maar ook hun vaardigheden behouden.

Ambulante Coaching begeleidt cliënten op financieel en huishoudelijk gebied, maar helpt ze ook op weg in de maatschappij door het aangaan en onderhouden van contacten. De medewerkers van Ambulante Coaching neemt niet over, maar ondersteunt waar nodig en waar behoefte aan is. Daarnaast helpen ze cliënten om zich te ontwikkelen.

Cliënt centraal

Gaby Methorst (Ambulante Coach) verteld: “Door middel van goede coaching kun je cliënten uniek laten zijn in hun eigen ontwikkeling. Het is mooi dat je ze daarbij kunt ondersteunen. Ik vind het ook belangrijk dat je met meerdere personen rondom de cliënt samenwerkt en samen een Persoonlijk Plan kunt neerzetten waar de cliënt wel bij vaart.

Het is fijn dat Stichting de Rozelaar het hele pakket aanbiedt; wonen, dagbesteding, maar ook wonen vanuit huis. De cliënt staat daardoor echt centraal om zijn leven vorm te geven.’

Klaver4

Klaver4 is een onderdeel van Ambulante Coaching. “Een project waarin we onze zelfstandig wonende jongeren één keer in de veertien dagen een gezellige avond bezorgen. Hiermee willen we de sociale verbinding en zelfredzaamheid van cliënten vergroten. Door samen boodschappen te doen, samen te koken of informatie te geven over een bepaald thema zoals ‘veiligheid’. Je doorbreekt enerzijds een stukje eenzaamheid door een fijne avond met ontmoetingen en helpt ze anderzijds zich verder te ontwikkelen in verschillende vaardigheden en met informatie over levensonderwerpen.

Het project is inmiddels zo’n succes dat alle avonden al vol zitten.” Meer informatie Heb je vragen of wil je je aanmelden voor ambulante coaching? Neem dan contact op met het CliëntAdviesPunt van Stichting De Rozelaar. Het CAP is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag te bereiken via 0342-413334 of via: [email protected]. Persoonlijk contact is voor ons erg belangrijk en we zoeken graag samen met jou naar een passend advies of voldoende informatie. Het CAP helpt je ook met vragen over of het aanvragen van je indicatie.

Stichting

De Rozelaar Stichting De Rozelaar ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking in de regio Barneveld. We geloven dat God de Schepper van al het leven is. Dit motiveert ons in onze verantwoordelijkheid voor de zorg aan en de begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking. Ieder mens is uniek en heeft andere behoeften en mogelijkheden.

Het aanbod van De Rozelaar is divers: een eigen plek om te wonen, gevarieerde en zinvolle dagbesteding, Ambulante Coaching, jobcoach, Lunchroom De Rozerie en Bakkerij Taart&Zoet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen