Cellencomplex politie Ede gaat dicht

Foto: Ede.nieuws.nl

Het cellencomplex van de politie Ede gaat dicht. De capaciteit die nodig is om het cellencomplex in bedrijf te houden was te groot, dit meldt de politie vandaag maandag 20 april 2020 op politie.nl.

Het beheer van de cellen in Ede zou te veel ten koste gaan van ander politiewerk.

Arrestanten worden in Oost-Nederland in de toekomst in vier cellencomplexen ondergebracht. Nu staan er nog negen cellencomplexen in Gelderland en Overijssel. In het afgelopen jaar stond de helft van die cellen het grootste deel van de tijd leeg.

De capaciteit die vereist is om in negen cellencomplexen het hele jaar door, zeven dagen per week en 24 uur per dag professionele zorg te bieden is gewoon te groot. Het staat niet in verhouding tot het aantal ingesloten verdachten. Ook zou een forse uitbreiding van het aantal arrestantenverzorgers noodzakelijk zijn om alle negen cellencomplexen open te kunnen houden. Deze uitbreiding zou ten koste gaan van andere politiesterkte.

Naast het cellencomplex in Ede, zullen ook de cellencomplexen in Deventer, Doetinchem en Tiel gesloten worden. Arnhem en Nijmegen worden in de toekomst samengevoegd in een nieuw te bouwen pand in Elst.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden