Kinderen basisonderwijs en speciaal onderwijs weer naar school

Foto: Pixabay school

Veel kinderen kunnen vandaag na bijna twee maanden weer naar school. Het basisonderwijs is door de meesters en juffen weer voorbereidt en kan weer worden opgestart.

De scholieren op het basisonderwijs gaan voor de helft van de normale tijd naar school. Elke school kan dit zelf indelen. Niet elke school gaat al op maandag open. Sommige schoolbesturen zeggen dat ze langer nodig hebben om hun gebouwen in te richten voor de lessen. Middelbare scholen kunnen mogelijk vanaf 2 juni weer deels open. Het kabinet verwacht dat de scholen veilig open kunnen zonder grote gevolgen voor het aantal besmettingen.

De basisscholen waren sinds 16 maart dicht en leerlingen hadden digitaal contact met de meester of juf en met de klasgenootjes en konden onder begeleiding van hun ouders schoolwerk maken.

Leerlingen in het speciaal onderwijs gaan vanaf maandag 11 mei weer volledig naar school.

Contactberoepen zoals kappers, pedicures, paramedici, rijinstructeurs en schoonheidsspecialisten mogen vanaf vandaag weer aan het werk. Er wordt gewerkt op afspraak, waarbij eerst met de klant wordt besproken of het bezoek een risico oplevert. De contactberoepen moeten op basis van de richtlijnen van het RIVM werken.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden