Zorginstelling Opella Bennekom weer op proef open voor bezoek

Foto: Opella

Het was de afgelopen maanden rustig in de verzorgingshuizen. Om bewoners te beschermen tegen het coronavirus was bezoek niet mogelijk. Een gemis natuurlijk, maar met ingang van vandaag is bezoek bij wijze van proef weer mogelijk in 25 instellingen in Nederland. In onze gemeente gaat het om een zorglocatie in Bennekom

Zorginstelling Opella in Bennekom doet mee met een proef, zo meldt Omroep Gelderland.

“We zijn erg enthousiast over de deelname aan de proef”, zegt Kars Hazelaar van zorginstelling Opella in Bennekom. Daar wonen 72 mensen met dementie, van wie er gelukkig geen enkele is getroffen door corona.

“De maatregelen tegen het virus zorgden voor veel verdriet, maar er was soms ook een positief effect. Bewoners waren rustiger en er waren minder valpartijen. Medewerkers konden zich helemaal focussen op de bewoner en de zorg, zonder afleiding. Zo hadden bewoners ook meer structuur”, vertelt Hazelaar.

Het eerste bezoek stond deze maandag in alle vroegte al voor de deur. Bezoekers moeten gezond zijn. Daarom gebruikt Opella een thermometer om bij iedereen de temperatuur te controleren. Ook handen wassen is verplicht. “Spannend vinden we het niet, maar we zijn ons wel bewust van de risico’s”, zegt Hazelaar.

Bron: Omroep Gelderland

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden