112

Update: Politie doet onderzoek naar mogelijk drugslab bij boerderij/ manege in Lunteren

Foto: Ede.nieuws.nl

Update: Op woensdagmiddag 10 juni rond 14.24 uur is de politie Ede een onderzoek gestart naar mogelijk een drugslab bij een boerderij/ manege aan de Klomperweg in Lunteren.

Dit kon wijkagent Bart Bosman vanmiddag bevestigen. Het gebied is afgezet en bezoek van de pers was niet gewenst, wel was de LFO Landelijke Faciliteit Ontmantelen van de politie de zaak aan het onderzoeken. Deze dienst wordt altijd ingeschakeld als er een verdenking is van een drugslab in een pand.

Mocht er een bewijs van drugsproductie of opslag gevonden worden dan kan de burgemeester van Ede het pand drie maanden sluiten.

Of de politie een tip heeft gekregen van iemand, dat is niet bekend.

Update

De eigenaar van de boerderij aan de Klomperweg in Lunteren had zelf de politie gebeld nadat hij op zijn erf acht vaten van twintig liter gevuld met vloeibaar afval aantrof. De vaten hebben niet gelekt, zodat er geen milieuschade is.

Uit het onderzoek van de recherche woensdagmiddag bleek dat er geen lab is gevonden. Het gaat wel vermoedelijk om afval van de productie van synthetische drugs. Uit het onderzoek is gebleken dat de melder niets met de vaten te maken heeft.

De specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen waren naar Lunteren gekomen om de vaten te onderzoeken en af te voeren. Wat er precies in de vaten zat, moet nog blijken. Hoe het afval op het erf terecht is gekomen, is nog niet duidelijk. De politie vermoedt dat iemand ze in de nacht heeft achtergelaten.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden