Huis Kernhem vanaf 1 augustus 2020 weer open met een expositie door Marieke Bouman en Annelies Barendrecht

Foto: Huis Kernhem

Huis Kernhem gaat deze week weer open. Het nieuwe culturele seizoen wordt komende zaterdag 1 augustus 2020 geopend met een expositie door Marieke Bouman en Annelies Barendrecht.

Vanaf september klinkt er weer muziek bij de hooggewaardeerde klassieke koffieconcerten. Ook de jazz op de late zondagmiddag komt terug. Het doet ons veel plezier dat we weer open kunnen. Voor u als bezoeker, en zeer zeker voor de kunstenaars en muzikanten die maandenlang geen podium hadden voor hun artistieke werk.

Alle vrijwilligers van Huis Kernhem hebben hard gewerkt om een nieuw programma vorm te geven en een bezoek weer mogelijk te maken. Enkele kunstenaars en muzikanten die door afgelastingen van de afgelopen maanden niet konden exposeren of optreden, hebben dit najaar een plek in de programmering gekregen, of zijn in 2021 alsnog te bewonderen. We wensen iedereen een mooi en gezond nieuw cultureel seizoen!

Expositie | zaterdag 1 t/m zo 17 augustus 2020 | 12:00 – 17:00 uur

Marieke Bouman en Annelies Barendrecht openen het nieuwe culturele seizoen in Huis Kernhem. Vanaf a.s. zaterdag 1 augustus 2020 exposeren ze samen. Bouman met kunstwerken in diverse technieken als keramiek, grafiek en aquarel. Barendrecht met haar portretfotografie.

Marieke Bouman is bouwkundig ingenieur en kunstenaar. In 2013 werd ze koninklijk onderscheiden voor haar culturele bijdrage aan de samenleving. Bouman is kind van ouders die in de Tweede Wereldoorlog ervoor kozen muzikaal furore te maken in NSB-kringen. Tot enige jaren terug heeft Marieke nooit gesproken over dat beladen deel van haar leven. In mei 2020 is haar autobiografie verschenen incl kunstbijlage met haar werk. Meer informatie over Marieke Bouwman is te vinden op haar website.

Annelies Barendrecht is van oorsprong docent Engels en Nederlands. Tegenwoordig is ze werkzaam als journalist en fotograaf. In al haar werk staat de mens centraal en dan het liefst de mens met een menselijk verhaal. Zo schreef ze het boek ‘Buren van Ver’, vijftien indringende portretten van vluchtelingen en exposeerde ze met Mooie Mannen, vijftig portretten van mannen boven de zeventig inclusief een geschreven impressie van elke geportretteerde. Haar laatste project is de autobiografie van Marieke Bouman, een project dat zowel Marieke als Annelies verrijkt heeft met een vriendschap die ontstaan is door samen een leven met ups en downs te herleven. Meer informatie over Annelies Barendrecht is te vinden op haar website.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden