112

13-jarige jongen uit Barneveld moet leven met kogel in zijn lichaam

Foto: © Politie Barneveld Facebook

BARNEVELD – De jongen van 13 uit Barneveld, die begin augustus was beschoten op het schoolplein aan de Saparua in Barneveld, moet leven met de kogel in zijn lichaam. Een operatie zou te ingewikkeld zijn. Dat schrijft Omroep Gelderland op hun nieuwssite.

Het bovenstaande bleek dinsdagavond uit de uitzending van Opsporing Verzocht. De jongen was 5 augustus met drie vrienden aan het spelen op een schoolplein aan de Saparua, toen hij plotseling een enorme pijnscheut in zijn zij voelde. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat er een kogel in zijn lever terecht was gekomen.

Wapen is onbekend

De politie gaat ervan uit dat er niet bewust op de jongen is geschoten. Mogelijk is het baldadigheid geweest, en kan het een verdwaald projectiel zijn geweest. Uit onderzoek blijkt dat de jongen van enkele tientallen meters is beschoten, maar de politie weet nog niet waarmee.

“Omdat het projectiel nog altijd in de lever van de jongen zit, weten we niet precies om wat voor wapen het gaat”, aldus een woordvoerder van de politie. “We vragen mensen in Barneveld en in de omgeving, wie er in het bezit is van een wapen.”

De jongen heeft vooralsnog geen complicaties overgehouden aan de beschieting en kan leven met de kogel in zijn lever. Hij speelt inmiddels weer buiten.

Bron Omroep Gelderland

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden