‘Corona advies volgen is de verantwoordelijkheid van de kerken zelf’, zegt de Gemeente Barneveld

Foto: Google Street view

Barneveld- De gemeente Barneveld gaf in antwoord op vragen van Omroep Gelderland het antwoord dat, “Een kerk met 1800 plaatsen, zoals de Gereformeerde Gemeente in Barneveld, is niet te vergelijken met kleine kerken.”

De Gereformeerde Gemeente in Barneveld liet zondag 450 man per keer toe. Er waren drie diensten. De minister adviseerde juist om alle kerkdiensten te beperken tot maximaal 30 bezoekers.

Het is de verantwoordelijkheid van de kerken of ze het advies van de overheid volgen. De gemeente Barneveld sprak afgelopen week met een aantal kerken en een vertegenwoordiger van een lokale moskee. “Zij worstelen met de aanvullende richtlijnen. We hebben gemerkt dat de kerken het moeilijk vinden om een weg te vinden in deze plotseling ontstane situatie van grote aantallen besmettingen.” De burgemeester zou hen hebben gevraagd ‘zo veel mogelijk’ af te schalen en geen risico’s te nemen.

Het bijzondere is wel, dat juist in de kerken wordt geleerd, dat je overheden moet respecteren en gehoorzamen. ‘Ook moeten wij corona met elkaar bestrijden’, is het devies van de overheid.

Informatiebron: Omroep Gelderland.

https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2476065/Kerken-zijn-niet-te-vergelijken-zegt-Barneveld-na-diensten-met-450-man

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen