Afgelopen week negen bewoners overleden aan corona in Nieuw Avondrust Voorthuizen

Foto: Google Streetview

VOORTHUIZEN- In woonzorgcentrum Nieuw-Avondrust in Voorthuizen zijn de afgelopen week negen bewoners overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het totaal komt daarmee op elf te staan.

In het weekend zijn veertig bewoners getest waarbij twee positief zijn getest, en is de corona uitbraak in het woonzorgcentrum waarschijnlijk onder controle.

Bestuurder Tamara de Kroon van Zorggroep Ena, waar Nieuw Avondrust onder valt zegt. “De uitbraak, waarbij het eerste besmettingsgeval op zondag 3 januari werd vastgesteld, heeft in totaal voor 112 besmettingen gezorgd onder personeel en bewoners. Van de Britse coronavariant is ‘gelukkig’ geen sprake.”

De bewoners van het woonzorgcentrum zitten al een paar weken in quarantaine. Aanstaande zaterdag wordt er opnieuw getest en dan hoopt de instelling weer nul besmettingen vast te stellen.

Veel Voorthuizenaren hebben de bewoners en personeel van Nieuw Avondrust de afgelopen week een hart onder de riem gestoken, met tekeningen, kaarten en het tonen van belangstelling.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen