ERVARINGSDESKUNDIGEN GEVEN INFORMATIE OVER ORGAAN-EN WEEFSELDONATIE

Foto: Barneveld.nieuws.nl

De Bibliotheek Barneveld organiseert in samenwerking met de Nederlandse Transplantatiestichting op woensdag 26 mei om 19.30 uur een gratis online informatiebijeenkomst over de nieuwe donorwet. Oud Barnevelder CarelJan vertelt over zijn eigen ervaringen met orgaandonatie en José van de Nederlandse Transplantatiestichting geeft tijdens deze bijeenkomst informatie over dit thema. Aanmelden kan via www.bibliotheekbarneveld.nl


Persoonlijke verhalen
Tijdens de bijeenkomst kun je vragen stellen over orgaan- en weefseldonatie of over het invullen van het Donorregister. José en CarelJan (óók bekend van het televisieprogramma ‘de 100) vertellen over hun eigen ervaringen met orgaantransplantatie. José leeft vandaag dankzij haar donorhart en CarelJan dankzij zijn donorlever.

Orgaan- en weefsel donor worden: ja of nee?
Wordt het ja, nee of geen bezwaar? Sinds 1 juli vorig jaar is er een nieuwe donorwet met een nieuw Donorregister waarin alle mensen staan vanaf 18 jaar die ingeschreven zijn in een Nederlandse gemeente. In het nieuwe Donorregister leg je vast of je na je overlijden orgaan- en weefseldonor wilt zijn. Ook geef je in het Donorregister aan welke organen en weefsels je wilt doneren. Vul je zelf niets in, dan kom je met ‘geen bezwaar’ in het register. Dit betekent dat je na je overlijden je organen en weefsels beschikbaar stelt voor donatie.

Voor vragen over de online informatiebijeenkomst orgaandonatie kun je van dinsdag t/m vrijdag tussen 11.00 en 16.00 uur bellen via telefoonnummer (0342) 403 483.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen