Drukteradar op Barneveld.nieuws.nl voor een beter bestemmingsmanagement

Foto: Barneveld.nieuws.nl

Wij lanceerden een Drukteradar op Barneveld.Nieuws.nl dat is een vervolg op de internationale, prijswinnende monitor bezoekersdrukte uit 2020.  

Wij geloven dat inzicht in druk­te en inzicht in de bezoeker geen tijdelijke behoefte is, maar een be­langrijke stap in een betere spreiding van bezoek op jouw locatie en in de vrije tijd en ruimte in onze mooie regio. Hiermee is zijn de drukteradar en druktemonitor een belangrijk middel binnen bestemmingsmanagement.

Wat zijn de drukteradar en druktemonitor?

De verwachting is dat veel Nederlanders de zomerperiode in eigen land doorbrengen en dat het op bepaalde toeristische plekken in onze regio (te) druk gaat worden. Dat zal met name het geval zijn op openbare plekken waar gerecreëerd wordt, zoals recreatiegebieden en binnensteden. De drukteradar en druktemonitor bieden de inwoner en bezoeker van onze regio’s, op een laagdrempelige manier, inzicht in drukte en in alternatieve locaties om de drukte te kunnen ontlopen.

De druktetools zijn online te vinden op websites van toeristische ondernemers, mediapartners zoals Barneveld.nieuws.nl, de Stentor, De Gelderlander en Omroep Gelderland en natuurlijk onze eigen toeristische kanalen. Daarnaast start 5 juli een campagne om de drukteradar te promoten onder inwoners en bezoekers van onze regio.

Waarom een drukteradar en een druktemonitor?
Zowel de provincie Gelderland als wijzelf hadden de ambitie om vervolg te geven aan de monitor bezoekersdrukte uit 2020. Wij zijn, in nauw en constructief overleg met de provincie Gelderland, gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat onze producten naast elkaar kunnen bestaan. De provincie Gelderland heeft ons gevraagd om, naast onze eigen drukteradar, ook de distributie van hun druktemonitor Gelderland op te pakken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen