Burgemeester Verhulst schrijft brief aan inwoners Harskamp, over eventuele nieuwe groep vluchtelingen

Op woensdagochtend 6 oktober ontvingen de inwoners van Harskamp een brief van burgemeester Verhulst namens het college van burgemeester en wethouders. In die brief staat het volgende:

Recentelijk zijn wij en jullie geïnformeerd door het COA dat de opvang van Afghaanse evacués zou stoppen per 4 oktober.

Gisteren, 5 oktober, heeft het ministerie van Justitie en Veiligheid aangegeven dat zij graag de noodopvang open willen houden tot 1 november aanstaande om ook een eventuele nieuwe groep vluchtelingen op het defensieterrein in Harskamp op te vangen.

In het gesprek met de verantwoordelijk staatssecretaris hebben we duidelijk gemaakt dat de opvang van deze groep volgens gemeente Ede alleen mogelijk is, in en na goed overleg met het dorp Harskamp. Op dinsdagavond heeft Burgemeester Verhulst, met het voltallig college, gesproken met de Dorpsraad Harskamp en met een aantal andere vertegenwoordigers uit het dorp.

Dat was een goed gesprek, waarin zorgen en vragen zijn uitgesproken, maar waar ook is gekeken naar wat het dorp de afgelopen maanden voor de Afghaanse evacués heeft betekend. Duidelijk werd dat de zorgen blijven, dat niet altijd gehandeld is conform afspraken en dat inwoners van Harskamp zich opnieuw overvallen voelen. Uitgesproken is wel dat de huidige bewoners van het ISK, zo’n 150 mensen (gezinnen met kinderen), eventueel aangevuld met andere Afghaanse evacués (gezinnen) tot maximaal 750 mensen welkom zijn en blijven in Harskamp, ook na 1 november.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen