Inspiratieloos DTS Ede verliest derby tegen SDVB in Barneveld

DTS Ede heeft vanmiddag een kansloze nederlaag geleden in Barneveld. In het eerste bedrijf kon het nog meekomen in deze matige derby, maar na de thee zakte het door de ondergrens. Man of the Match was tegenstander Sil Buikema, die vorig jaar nog uitblonk in het Edese blauw wit.

Verslag: René Willemsen

Vandaag stond de derby tegen SDVB op het programma. Een ware “angstgegner” gezien de historie. Het was in het seizoen 2009/2010 voor het laatst dat de Edenaren in Barneveld wonnen. Verder stond het duel in het teken van “de strijd” tussen de broertjes Buikema. De lokale pers had hier voorafgaand aan dit duel uitgebreid aandacht voor. Helaas moest grote broer Jesse de wedstrijd van de kant toezien wegens een opgelopen blessure. Niet alleen Jesse Buikema werd vandaag gemist, ook Jasper Verstraten was afwezig vanwege de geboorte van zijn zoontje. Vanaf deze plaats onze felicitaties.

Het duurde even voordat de wedstrijd een wedstrijd werd. Vanaf het eerste fluitsignaal werd er voorzichtig aan beide zijden afgetast. Al waren er wel de nodige speldenprikken. Namens DTS Ede Joël van Wijk met een geplaatste kopstoot en Frank Broers met een afstandsschot. Al snel viel Ahmed Lak geblesseerd uit. Nog een basisspeler die werd gemist. Met Stijn Homburg voor hem in de ploeg en de nodige wisselingen kabbelde de wedstrijd voort. Langzamerhand kreeg de thuisploeg het duel in handen. Het was enige malen gevaarlijk, maar slordig in de afronding. DTS Ede was aanvallend onmachtig. En de keren dat het door kwam, was de eindpass verre van voldoende. Alleen de pegel van Frank Broers in de 33e minuut had kans tot slagen, maar doelman Ruben van der Streek kreeg er nog net de vingertoppen tegen om dat te voorkomen. Het leverde een logische nul – nul stand op bij de rust.

Na de rust pakte SDVB door. Het bepaalde het verdere verloop van de wedstrijd en controleerde het duel. DTS Ede zakte steeds verder weg. Duels werden verloren en de afstemming was niet goed. Even leek de controle terug te zijn met het inbrengen van Mamadou Coulibaly, maar lang duurde dat niet. Het was SDVB wat terecht op voorsprong kwam in de 75e minuut door Rico Kuijt; 1-0. De thuisploeg kreeg kansen op meer en wist die in de 87e minuut te verzilveren. Van dichtbij voltrok Rob Knul het vonnis; 2-0. In Barneveld werd Sil Buikema tot Man of the Match uitgeroepen. Een meer dan logische keuze. Deze battle heeft hij gewonnen. In het terug duel is de eer aan Jesse.

Daarmee is de opmars van DTS Ede ten einde gekomen. Aan de blauwwitten om hier volgende week in Zwolle in het uitduel tegen SVI op te antwoorden.

SDVB – DTS Ede 2-0 (0-0)

Doelpunten: 75. Rico Kuijt 1-0, 87. Rob Knul 2-0

Gele kaarten: Christoph Willemsen, Frank Broers