Veiligheidsberaad bespreekt nieuw maatregelenpakket corona

Het Veiligheidsberaad bespreekt maandagavond in Utrecht het maatregelenpakket tegen de oplopende coronabesmettingen waar het kabinet dinsdag mee naar buiten wil komen.

De 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio gaan over de handhaving van coronamaatregelen. Demissionair ministers Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zijn naar alle waarschijnlijkheid bij de vergadering.

Het beraad kijkt steeds als er nieuwe coronamaatregelen worden verwacht of die maatregelen in de praktijk uitvoerbaar en handhaafbaar zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor uitbreiding van het aantal plekken waar verplicht een coronapas getoond moet worden. Daarbij speelt altijd een rol of er voldoende politie en boa’s zijn om controles uit te voeren. Ook bespreken de burgemeesters met de bewindslieden of voorgenomen maatregelen overal in Nederland zinvol zijn.

Het zou maandag eigenlijk de laatste speciale coronavergadering van het Veiligheidsberaad zijn. Maar nu de cijfers sneller oplopen dan verwacht, volgen er dit jaar waarschijnlijk nog meer coronabijeenkomsten, aldus een woordvoerster van het beraad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen