112

Aanvaller op 112- fotograaf in Lunteren hoort eis van 15 maanden celstraf

Foto: Timothy

Justitie eist 15 maanden cel waarvan 5 voorwaardelijk voor het inrijden met shovel op 112-fotograaf in Lunteren

LUNTEREN/ZUTPHEN – De verdachte Appie E. moest zich vandaag verantwoorden voor de rechtbank in Zutphen voor het inrijden met een shovel op een fotograaf, en hoorde daar de eis tegen hem van het OM van 15 maanden gevangenisstraf, waarvan 5 maanden voorwaardelijk.

Het slachtoffer wilde foto’s maken van een autobrand op het erf van de boerderij, maar werd even later met zijn vriendin met auto en al door de verdachte met een shovel in een sloot geduwd.

Verdachte Appie E. van 34 uit Lunteren was die maandagavond op de boerderij van zijn baas in Lunteren aan het werk toen twee 112-fotografen op de melding van een autobrand afkwamen. De autobrand was al geblust door de aanwezigen op het erf.  De komst van de fotograaf wekte meteen de woede van de drie aanwezigen mensen op de boerderij, ook al bleven ze op de openbare weg. Ze probeerde ze weg te jagen.

De boer uit Lunteren deelde stokken aan de aanwezigen op het erf uit, waarmee ze op de auto van de fotograaf insloegen. E. liep vervolgens terug naar de boerderij en stapte daar in een shovel, Waarna hij de auto van het slachtoffer optilde en op de kop in een sloot gooide. De fotograaf en zijn vriendin zaten op dat moment nog in de auto en raakten bekneld. De brandweer van Lunteren moest de twee uit de auto halen.

De 55-jarige boer uit Lunteren en een 21-jarige man uit Barneveld worden later vervolgd voor hun aandeel.

Volgens de advocaat van de verdachte had de fotograaf geen politieperskaart omdat het niet zijn hoofdberoep is. Ze geeft wel aan dat ze de zaak niet wil bagatelliseren. Het is dan ook niet een aanslag te noemen tegen de persvrijheid meldt het OM. Later volgt de beslissing van de rechter.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen