Gratis corona zelftests maatschappelijke organisaties gemeente Barneveld

Zelftest kan ander merk zijn.
Foto: Barneveld.nieuws.nl

Van 7 tot en met 14 maart 2022 kunnen maatschappelijke organisaties in de gemeente Barneveld gratis corona zelftests aanvragen bij de gemeente Barneveld. Deze zelftests kunnen zij uitdelen aan hun vrijwilligers, leden en bezoekers. Aanvragen kan via www.barneveld.nl/zelftestactie . De gemeente Barneveld ontvangt de zelftests van het ministerie van VWS.

Bijna alle corona maatregelen zijn verdwenen. Daarom is het belangrijk dat mensen regelmatig een corona zelftest (blijven) doen. Zo kan de verspreiding van het coronavirus worden afgeremd en kunnen zoveel mogelijk activiteiten doorgaan. De gemeente wil inwoners stimuleren een corona zelftest te doen voordat ze ergens heen gaan waar ze anderen ontmoeten. Bijvoorbeeld naar de sportvereniging, het zangkoor, het buurthuis of de kerk. Het doen van een test is ook verstandig wanneer zij gezondheidsklachten hebben. Daarom kunnen maatschappelijke organisaties in de gemeente Barneveld nu gratis zelftests aanvragen. Deze kunnen zij uitdelen aan hun vrijwilligers, leden en bezoekers. Te denken valt aan sportverenigingen en aanbieders van cultuur, maar ook kerken, welzijnsorganisaties, medische praktijken, enzovoorts.

Aantallen

Elke maatschappelijke organisatie kan, afhankelijk van het aantal vrijwilligers, leden en bezoekers, tussen de 100 en 1.200 tests aanvragen. Op de website www.barneveld.nl/zelftestactie staat uitleg over hoe zij het aantal kunnen berekenen. Organisaties beslissen zelf aan wie en op welke manier zij de tests uitdelen. In totaal heeft de gemeente Barneveld maximaal 47.500 zelftests beschikbaar voor maatschappelijke organisaties.

Ook inwoners met laag inkomen

Het ministerie van VWS heeft de gemeente Barneveld aangewezen als één van de gemeenten waar extra aandacht nodig is voor de lokale bestrijding van het coronavirus. Daarom krijgt de gemeente de gratis corona zelftests van het ministerie. Naast maatschappelijke organisaties, deelt de gemeente Barneveld deze corona zelftests ook uit aan haar inwoners met een laag inkomen. Zij ontvangen hierover een brief.

Spin in het web

Wethouder Hans van Daalen: ”Het is belangrijk dat we samen zorgen voor minder besmettingen met het coronavirus. Wij denken dat het uitdelen van gratis zelftests daaraan bijdraagt. Mensen hoeven er dan geen moeite voor te doen om de zelftests aan te schaffen, maar ontvangen deze gratis op een plek waar zij toch al komen. De maatschappelijke organisaties in onze gemeente zijn een spin in het web bij het bereiken van veel mensen. Zij hebben er zelf ook baat bij dat hun leden, bezoekers en vrijwilligers niet besmet raken met het virus. Ik roep de maatschappelijke organisaties dus op om gebruik te maken van het aanbod!”

Aanvraagperiode

Aanvragen kan van 7 tot en met 14 maart 2022 via de website www.barneveld.nl/zelftestactie. Hier staat ook meer informatie over de actie. In maart kunnen de organisaties hun bestelling op verschillende momenten bij de gemeentewerf aan de Kallenbroekerweg 121 in Barneveld ophalen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen