Hoe verrassend;

Foto: Ede.nieuws.nl

Geen idee voor een column en dan kan het zomaar over een Whisky Woman gaan

Column door juffrouw Raadgever

Eerlijk ik heb het niet vaak maar er verstrijkt al heel wat tijd nu ik voor mijn PC zit. Tijd voor een nieuwe column. Op de achtergrond hoor ik de staande klok rustig de minuten weg tikken. Hoor alweer een kwartier voorbij. Nog steeds valt me niet iets te binnen wat de moeite waard is om met het scherm en de lezers dus te delen. Komt het omdat er zo ontzettend veel gebeurt waar ik liever niet steeds over wil schrijven. Of is het zoals nu de toestand in de wereld of de gevolgen van de pandemie dat ik een compleet leeg gevoel heb. Dit is me nog niet eerder overkomen.  Meestal borrelt er wel wat. En nu, al de hele morgen helemaal nada, noppe, niks. Dan zie ik dat de buurman onze hond roept. In zijn hand heeft hij een niet te miskennen hondenkoek. Even denk ik, we hadden toch afgesproken dat hij de hond niets zou geven. Op die manier leert het beest bedelen en krijgt hij te veel en is het overzicht weg. Altijd even vragen is dus de afspraak. Hij ziet me en trekt beschaamd zijn schouders op. Als excuus roept hij: “Je eigen Inhaakkalender, 23 maart Puppy Dag.” Tja dat heb je er nou van denk ik dan. Je wilt zo graag dat iedereen je column leest en nu houden ze zich ook nog aan die Inhaakkalender. Je hebt ze er zelf attent op gemaakt. Eigen schuld dikke bult.  Als ik de tuindeur opendoe staat hij me lachend aan te kijken. Nee hij was onze afspraak niet vergeten. Maar of ik het nu zelf ook niet zie, sommige honden worden nooit ouder en blijven zich gedragen als een puppy. En hij heeft gelijk. Soms denk ik ook die hond van ons blijft zich als een pup gedragen. Zie hem daar zitten; koppie scheef en van die ogen waar je niet omheen kunt. Het is een grote boef en de buurman valt als een blok voor hem. Vooruit dan maar, alleen deze keer.

Natuurlijk, die Inhaakkalender zal me wel even op weg helpen. Met in het geheugen nog de heerlijke pannenkoeken van de vorige week op de Nationale Pannenkoek dag, schuif ik weer achter de PC.  Voorbijkomen 19 maart de Dag van de Slaap. 20 maart de dag van de Mus. Hu wat moet ik daar nu mee. Ook 20 maart Start van de lente. Ook zo’n dag waar al van alles over geschreven is en je weer zou kunnen schrijven. Dan valt mijn oog op de Internationale Whisky dag op zondag 27 maart. Wat een treffer. Laatst hoorde ik iemand vertellen over een speciaal feestje.  De Whisky Woman was daar uitgenodigd om een Whisky proeverij te geven. Niemand had een idee wat voor iemand dat wel zou kunnen zijn. Voor de jarige was ze DE verrassing. Nu ik moest geloven, dat ze dat voor iedereen was. Net als de Whisky’s die ze presenteerde. Een stoere meid, met een melodieuze naam, die heel veel van Whisky’s afweet. Het was een succes. Een leuk idee dus voor op de Internationale Whisky dag. Wel super jammer dat we precies dit weekend de klok op de zomertijd moeten zetten en dus een uurtje korter hebben in de nacht van zaterdag op zondag. Een handig ezelsbruggetje om te onthouden of de klok nu een uur vooruit of een uur stilgezet of teruggezet moet worden is dat in het VOOR-jaar de klok VOOR-uit moet. Zet het vast in je agenda. Super gemakkelijk dus.

Aha, en dan valt mijn oog op woensdag 30 maart Wereld potlood dag. Laat ik nu pas een leuke kaart gekregen hebben met twee Magic Potloden. Wel moet ik eerst even een paar puntjes slijpen. De afzender weet dat er hier veel gepuzzeld wordt met een potlood zodat de fouten snel weg gegumd kunnen worden. Als over een tijdje de potloden kort geslepen zijn is het de bedoeling om ze niet weg te gooien. Met de donkere achterkant in potaarde en wat water zal de ene potloodachterkant een plantje van Vergeet-me-niet laten groeien. De andere een Zonnebloem. Hoe leuk is dat. Maar eerst puzzelen en vooral veel punten slijpen dus. Wordt vervolg. Is het toch nog gelukt vandaag. Zo zie je maar niet te gauw opgeven.

Met vriendelijke groet juffrouw Raadgever

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen