Week van de Schildklier over psychische klachten

Foto:

Van donderdag 19 tot en met woensdag 25 mei organiseert Schildklier Organisatie Nederland (SON)  de jaarlijkse Week van de Schildklier. Dit jaar wordt extra aandacht besteed aan psychische klachten die kunnen optreden bij de verschillende schildklieraandoeningen.

Veel mensen weten niet dat naast lichamelijke klachten, ook psychische klachten kunnen voorkomen. Denk daarbij aan angstaanvallen, stemmingswisselingen (kort lontje), concentratieproblemen en neerslachtige gedachtes of depressies. Klachten die grote invloed kunnen hebben op relatie, gezin en werk.

Activiteiten online en in de regio

Op donderdag 19 mei 11.00 uur trappen internist-endocrinoloog R. Tummers en medisch psycholoog A. Heessels-Driessen de week af met het (gratis) webinar ‘Schildklier en psychische klachten’. Beiden zijn verbonden aan Schildkliercentrum Zuyd van het Zuyderland Medisch Centrum in Sittard-Geleen.
Tevens staan op 19 mei van 14:00 – 16:00 uur ervaringsdeskundige vrijwilligers klaar in Ziekenhuis Gelderse Vallei (Willy Brandtlaan 10) in Ede om te luisteren naar uw vragen en ervaringen met uw schildklieraandoening. Naast informatiemateriaal is een kaart met 10 tips van ervaringsdeskundigen verkrijgbaar. Ook kunt u in de Week van de Schildklier deelnemen aan online lotgenotenbijeenkomsten en zijn er extra openingstijden van de Schildkliertelefoon. Voor meer informatie een aanmelden voor het webinar kunt u terecht op www.schildklier.nl.

Over de schildklier

De schildklier is een klein orgaantje in de hals, dat belangrijk is voor het functioneren  van vele processen in het menselijk lichaam. Als die klier ontregeld is, kunnen mensen allerlei klachten krijgen. Zij kunnen alleen een normaal leven leiden als ze zo  goed mogelijk zijn ingesteld op hun medicijnen. Toch blijft een deel van hen verschillende klachten houden, die van invloed kunnen zijn op hun dagelijks leven en welbevinden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen