Vollemaanwandeling vrijdag 12 augustus 2022

Foto:

Stichting Natuurcentrum Veluwe organiseert op vrijdag 12 augustus weer een Vollemaanwandeling.

Wandelen bij volle maan is nog mooier en mysterieuzer dan overdag. Wie kent niet de beelden van een huilende wolf in het maanlicht. Maar er is zoveel meer. En heeft de volle maan invloed op het gedrag van de dieren? Je zintuigen staan op scherp en je ogen wennen heel snel aan de donkere omgeving. Gaan we dieren zien en/of horen? Misschien wel die huilende wolf! Of de bosuil, het late krijsen van raven of een andere kraaiachtigen. Eén ding is zeker roofdieren, zoals de vos, kunnen bij volle maan beter jagen.

Ga mee voor een mooie wandeling over de Edese heide en het omliggende bosgebied en wie weet maak je kennis met de nachtdieren van het veld. De gids kan je er van alles over vertellen. Zo’n late avond wandeling in het maanlicht blijft spannend en bijzonder!

De wandeling start om 21:30 uur en duurt tot 23.30 uur. De minimale leeftijd is 10 jaar. Deelnemers worden verzocht een kwartier voor aanvang van de tocht aanwezig te zijn. Deze wandeling is minder geschikt voor personen die minder mobiel zijn, want de wandeling gaat over landwegen en bospaden.

De kosten van deze Vollemaanwandeling zijn € 10,00 voor volwassenen en € 8,00 voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar.

Advies:

  • Draag donkere kleding en gemakkelijke schoenen/wandelschoenen
  • Zaklamp kan, maar is niet echt nodig. De maan geeft voldoende licht en je ogen wennen snel aan de donkere omgeving.
  • Gebruik geen sterke geurtjes.
  • Probeer kleding te dragen die niet ritselt.

Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe, gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede).

Voor deelname aan deze wandeling is reserveren noodzakelijk.

Dit kan via de website www.natuurcentrumveluwe.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen