Nachtzwaluw excursies

Nachtzwaluw
Nachtzwaluw
Foto:

Speuren naar wild doe je vanaf Natuurcentrum Veluwe!

De nachtzwaluw is een bijzondere en geheimzinnige vogel. Vroeger kwam die talrijk voor, bijvoorbeeld in heidegebieden, en werd ook wel de geitenmelker genoemd.

Een natuurgids vertelt je tijdens deze excursie waarom en laat je ook kennismaken met het typisch kenmerkende trillende snorgeluid dat deze vogel maakt. Net een ratelaar. De nachtzwaluw heeft een prachtige schutkleur. Je gaat in de schemer richting de plek waar we met enig geluk de contouren van de nachtzwaluw waar kunnen nemen. Maar vooral het bijzondere geluid waar kunnen nemen. Iets dat je nooit meer vergeet.

Voorafgaand aan de excursie geeft de gids een korte introductie over de nachtzwaluw en vervolgens ga je op de fiets (eigen fiets of (eenvoudige) fiets van het Natuurcentrum) naar het beginpunt. De nachtzwaluw excursie begint op woensdag 10 augustus om 21.00 uur bij Natuurcentrum Veluwe, Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL te Ede, en duurt ongeveer 2 uur.

De kosten van de excursie bedragen € 10,00 p.p. voor volwassenen en € 8,00 p.p. voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar. Minimum leeftijd is 10 jaar!

Deelnemers worden verzocht een halfuur voor aanvang van de tocht aanwezig te zijn. Het dragen van donkere kleding en gemakkelijke of wandelschoenen wordt geadviseerd. Tevens is het handig om wat warmere kleding mee te nemen.

Voor deelname aan deze excursie is reserveren noodzakelijk.

Reservering en betaling kan alleen via www.natuurcentrumveluwe.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen