Bestuur LTO Gelderse Vallei stapt op als voorzitter harde eisen loslaat

Foto: YouTube

EDE- Het lokale bestuur van LTO afdeling Gelderse Vallei dreigt met opstappen als de landelijke voorzitter Sjaak van der Tak bij een gesprek met vertegenwoordigers van het kabinet niet vasthoudt aan een aantal harde eisen. Dat schrijft Omroep Gelderland afgelopen zondag 31 juli op haar site. De dreiging van opstappen van het bestuur blijkt uit een rondgestuurd app-bericht, dat uitlekte via de website Boerenbusiness.nl.

LTO Gelderse Vallei is verbaasd dat voorzitter Van der Tak toch in gesprek wil gaan met het kabinet over de zwaar bekritiseerde stikstofplannen. Dat nieuws kwam donderdag 28 juli naar buiten. Van der Tak was door minister-president Mark Rutte gebeld en uitgenodigd voor een gesprek ‘zonder taboes’. Dat de voorzitter op de uitnodiging wil ingaan, zorgt voor onrust binnen LTO.

Eisen

Het bestuur van de Gelderse Vallei afdeling dreigt zelfs op te stappen als er niet wordt vastgehouden aan een aantal punten. Het gaat om:
– Legalisatie pasmelders
– Kritische depositiewaarden van tafel
– Geen onteigening
– Het tijdsbestek 2030 van tafel
– Naast Johan Remkes ook een andere stikstofbemiddelaar bij een vervolggesprek

Als Van der Tak deze punten niet meeneemt naar het gesprek, gooit het bestuur het bijltje erbij neer. Ook gaven de leden aan ’te veel energie in het verdedigen van verschillende standpunten te moet steken’.

‘LTO verraadt sector’

Boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) is teleurgesteld in de voorzitter van LTO. Voorman Mark van den Oever vindt dat de belangenorganisatie van boeren en tuinders de sector verraadt door zonder overleg aan te schuiven bij stikstofbemiddelaar Remkes.

“Ze hebben allemaal een grote bek, maar als het erop aankomt is een telefoontje van Rutte genoeg om die tuinslangruggengraat van hun alle kanten heen te wurmen. Dat ze weer met die dikke reet op het pluche kunnen gaan zitten”, foeterde Van den Oever eerder deze week in een vlog op YouTube.

Bericht en bron Omroep Gelderland

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen