Bedrijfshulpverlening: om een leven mee te redden

Foto: Pixabay

Alle mensen reageren anders bij calamiteiten. Maar niets is zo erg als met je handen in het haar staan als een ander mens jouw hulp dringend nodig heeft. Met de training van Wincoop veiligheidstrainingen leer je de basiskennis die jou in staat stelt om te handelen in levensbedreigende situaties, en uiteraard ook bij alle calamiteiten.

Wij bieden verschillende trainingen aan, maar vandaag willen we graag de BHV (Bedrijfs Hulp Verlening) in de schijnwerper zetten.

Onze BHV cursus is heel praktisch en voldoet aan alle eisen van de ARBO-wet. Wij hebben op diverse plekken in het land een fijn leslokaal.

Wil je liever de cursus op een eigen locatie, dan komen wij met evenveel plezier naar jou toe. Vanaf 8 medewerkers is het al goedkoper. Je kunt de mogelijkheden voor de BHV incompany cursus bekijken op onze website: in1keerbhv.nl

De BHV-cursus basis duurt twee dagen, waarbij u 1 dag besteed aan de theorie d.m.v. een e-learning en 1 dag de praktijk oefent met onze instructeur.

Wat zijn de onderwerpen in onze BHV-cursus?

BHV in het algemeen

Eerste Hulp, inclusief reanimatie en het gebruik van een AED.

brand en brandbestrijding

ontruiming

Na ‘BHV in het algemeen’ weet je dat jij als BHV-er een voorpost bent en wat je taak is in verschillende situaties. Je bent ook de gids voor hulpverleners van buiten, de externe hulpverleners, zoals brandweer, politie en ambulance. Een goede gids is voorbereid en zorgt voor kaarten en plattegronden. Verder heb je altijd een checklist bij je van de acties die jij zelf moet doen. Dat alles staat precies in dit hoofdstuk, zodat je goed op je taak bent voorbereid.

‘Eerste Hulp’ kan variëren van het plakken van een pleister tot het toepassen van reanimatie. Ook hierbij is een goede voorbereiding en regelmatige herhaling, zoals de BHV-cursus, van levensbelang.

Vaak wil je onmiddellijk te hulp schieten, maar je moet altijd je eigen veiligheid in de gaten houden. Dus probeer altijd kalm te blijven en je hoofd te gebruiken. Daar red je namelijk levens mee. Dit hoofdstuk helpt je daarbij omdat je hier leert wat en hoe je moet handelen.

Na ‘Brand en Brandbestrijding’ kun je een kleine brand bestrijden of beperken. Je weet de veiligheidsvoorzieningen te gebruiken. Je herkent de belangrijkste functies van de brandpreventieve maatregelen en voorzieningen. Je kunt de branddriehoek toepassen en je kent de ontwikkeling van een brand.

Bij het ARBO-besluit hoort in heel veel gevallen een ontruimingsplan. Want bij een calamiteit kan paniek ontstaan waardoor iedereen als een kip zonder kop gaat rondrennen en dat geeft vaak meer slachtoffers. In het ontruimingsplan staat precies beschreven wat er moet gebeuren om jouw bedrijf snel en ordelijk te ontruimen.

Alle informatie vanuit de BHV-cursus doet je weer eens stilstaan bij hoe belangrijk het is om zelf de technieken voor BHV onder de knie te hebben.

Het certificaat is een jaar geldig. Daarna kun je een eendaagse BHV-cursus doen als herhaling, waarna je certificaat weer een jaar geldig is.

 

https://www.in1keervca.nl/

 

Wincoop Veiligheidstrainingen BV

Anthonie Fokkerstraat 45B

3772 MP Barneveld

T: 085 0667400

E: [email protected]

I: www.bhv-vca-ehbo.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen