Bosuilenexcursies bij Natuurcentrum Veluwe

Bosuil
Bosuil
Foto:

EDE – De bosuil blijft een geheimzinnige nachtvogel. Het oehoe- en, of soms een krassend geluid maken, maken hem nog geheimzinniger. In de bossen rondom Natuurcentrum Veluwe leven bosuilen in speciale bosuilenkasten en in oude holle bomen.

Overdag zie je ze soms in de zon zitten. Kop naar de zon gericht met toegeknepen ogen. Bij onrust laten ze zich terugzakken in uilenkast of boom. De bosuil vangt ’s nachts zijn maaltje bij elkaar, vaak muizen. Geruisloos vliegt hij zijn prooi aan.

Voor de veldexcursie geeft de gids eerst een korte uitleg over deze “nachtvogels”. Daarna ga je de donkere avond in. Tijdens deze excursie wordt er geluisterd: waar zitten ze? En gezocht: waar leven ze?

De excursies worden georganiseerd op 9, en 17 december 2022, en op 14 en 19 januari 2023.

De excursie begint om 19:00 uur en duurt ongeveer 2 uur.

Deelnemers worden verzocht een kwartier voor aanvang van de lezing aanwezig te zijn.

Gemakkelijke (warme) kleding en schoenen worden geadviseerd.

De kosten van de bosuilenexcursie bedragen € 12,50 p.p. voor volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar en € 10,00 p.p. voor kinderen tot en met 12 jaar. De minimumleeftijd is 10 jaar.

Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe, gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem – Ede).

Voor deelname aan deze excursie is reserveren noodzakelijk.

Reservering en betaling kan alleen via www.natuurcentrumveluwe.nl

Kijk voor meer informatie en alle activiteiten op www.natuurcentrumveluwe.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen