FNV stakingen openbaar vervoer. Update 20 januari

Foto: Ede.nieuws.nl

Een deel van onze medewerkers staakt. Het aantal stakers verschilt per regio. We proberen in alle regio’s onze dienstregeling zoveel mogelijk uit te voeren. Plan je reis kort voor vertrek voor een actueel beeld. Onze excuses voor het ongemak.

Schiphol: Om zoveel mogelijk werknemers van Schiphol op 19 en 20 januari tijdig naar hun bestemming te brengen, stoppen R-net buslijnen 300, 341 en 397 in beide richtingen ook bij bushaltes P5/Elzenhof en P40. Houd rekening met (iets) langere wachttijden.

Het FNV heeft vorig jaar al een paar keer opgeroepen om te staken. Al deze keren konden we gemiddeld ongeveer 70% van de dienstregeling gelukkig wel gewoon rijden. We zijn blij met alle chauffeurs die zich inzetten om reizigers van A naar B te brengen.

Vakbond FNV is het niet eens met het bod van werkgevers voor een nieuw CAO OV. Wij vinden het vervelend dat je last hebt van deze FNV-staking en bieden onze excuses aan voor eventuele overlast.

Let op: niet al het OV-personeel staakt. De collega’s die wel aan het werk gaan, zullen hun uiterste best doen om onze dienstregeling toch zoveel mogelijk uit te voeren. We weten pas op de dag zelf in hoeverre dat gaat lukken. We kunnen op dit moment daarom nog geen uitspraken doen over de mate van rituitval vertraging, mogelijk gewijzigde routes en eventuele aanspraak op restitutie voor abonnementhouders.

Veel gestelde vragen

Hoe weet ik of mijn bus rijdt?

We weten helaas pas kort van tevoren welke bussen kunnen rijden en welke niet. Dit hangt er namelijk vanaf hoeveel medewerkers -die die dag dienst hebben- gaan staken. Dit jaar is er al meer gestaakt. Toen kon gemiddeld ongeveer 70% van de dienstregeling gewoon gereden worden.

Hoe krijg ik informatie over welke bus rijdt en welke niet?

Plan je reis zo kort mogelijk voor vertrek via onze reisplanner of via 9292.nl voor actuele reisinformatie. Ook vermelden we bijzonderheden op deze website.

Welke partijen onderhandelen met elkaar over de cao OV?

De onderhandelingen over een nieuwe cao vinden plaats tussen vakbonden FNV en CNV en de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV). De VWOV vertegenwoordigt de bedrijven Arriva, Transdev (moederbedrijf van onder meer Connexxion, Breng en Hermes), EBS, Keolis Nederland, Qbuzz en RET.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen