Hermes blijft busvervoer verzorgen in Veluwe-Zuid tot juni 2026

Foto: YouTube

REGIO – Ook voor de periode december 2024, juni 2026 blijft Hermes het busvervoer verzorgen in de noodconcessie Veluwe Zuid. (Het gebied van de gemeenten Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen).

Dit is het resultaat van de onderhandelingen over een 2e noodconcessie voor 1,5 jaar. Waarom opnieuw een noodcontract
Door de coronapandemie ontstond een ophoping van aanbestedingen. In samenwerking met andere opdrachtgevers voor openbaar vervoer en het ministerie van I&M en in afstemming met de Europese Commissie is een aangepaste landelijke aanbestedingskalender opgesteld die weer in balans is en kans biedt voor aanbestedingen in een concurrerende openbaar vervoersmarkt. Voor het concessiegebied Veluwe Zuid betekent dit dat er een extra noodconcessie komt voor de periode december 2024, juni 2026.

Structureel tekort bus en treinvervoer
De kosten van de noodconcessie Veluwe Zuid blijven binnen het op basis van de huidige informatie door de provincie beschikbare budget van ruim € 24 miljoen op jaarbasis. Het beeld voor alle concessies tezamen geeft op basis van de huidige informatie een structureel tekort van € 30 miljoen euro per jaar waarvoor een oplossing moet worden gevonden. De provincie lobbyt samen met andere concessie verleners hiervoor bij het Rijk omdat de tekorten mede veroorzaakt worden door een verschilt tussen de indexering van het provinciefonds en de indexering van de kosten voor openbaar vervoer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen