112

Illegale activiteiten gevonden

Foto: Barneveld.nieuws.nl

Gemeente Barneveld – Op woensdag 19 april 2023 vond er een controle plaats. Er is toen ingegrepen op 4 adressen in de gemeenten Barneveld, Nijkerk en Scherpenzeel.

Het ging onder andere om illegale bewoning en een mogelijk gestolen auto. Bij een woning werd ook een nep-Kalasjnikov gevonden. Op de 4 adressen vindt extra onderzoek plaats, bijvoorbeeld om de herkomst van een groot vermogen te achterhalen.

Samenwerking

De gemeenten Barneveld, Nijkerk en Scherpenzeel organiseren jaarlijks 5 controles. De 3 gemeenten werken nauw samen met partners op het gebied van veiligheid, zoals de politie, boa’s, nutsbedrijven en de Omgevingsdienst. In totaal werkten 30 mensen aan de controle mee. Samen bezochten ze 8 adressen. Op 4 adressen was alles in orde.

Meld misstanden bij de politie

Bij een controle maken de samenwerkende partijen een selectie op basis van signalen over misstanden. Signalen vanuit de samenleving zijn belangrijk om uitbuiting, illegale huisvesting en andere misstanden een halt toe te roepen. De burgemeesters van de 3 gemeenten roepen daarom inwoners op om misstanden te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Het is ook mogelijk informatie anoniem door te geven. Dat kan door contact op te nemen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Melden heeft zin

“Met deze acties willen we ondermijnende criminaliteit bestrijden”, zegt burgemeester Jacco van der Tak. “De resultaten tonen aan dat het zin heeft om misstanden te melden. Samen zorgen we ervoor dat inwoners, ondernemers en werknemers veilig kunnen wonen en werken. Daarom blijven we ons ook de komende tijd inzetten om ondermijnende criminaliteit op te sporen en aan te pakken.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen