Wijkagent Lunteren – Ederveen waarschuwt voor bankhelpdeskfraude

Foto:

Afgelopen maanden zijn meerdere inwoners uit Ederveen en Lunteren slachtoffer geworden van deze fraude/oplichting: bankhelpdesk fraude.

Er wordt al enige tijd aandacht gevraagd voor deze vorm van criminaliteit. Men belt op, geeft zich uit als bankhelpdesk medewerker en vertelt dat er iets mis is met de bankrekening en dat het lijkt alsof er frauduleuze handelingen worden verricht. Men geeft aan de telefoon aan dat dit nog te voorkomen is als zij de pinpas en pincode kunnen krijgen en maken dan een afspraak om langs te komen.
De pinpas en de pincode worden opgehaald waarna het kwaad al snel is geschied en er geld wordt afgeschreven van de rekening. Dit loopt vaak in de duizenden euro’s per fraude.

Voornamelijk oudere mensen worden slachtoffer van deze vorm van oplichting. Bespreek dit daarom vooral met uw (groot)ouders zodat zij weten dat zij hier NOOIT op in moeten gaan. Uw bank belt u nooit hierover en zal ook nooit uw pinpas en pincode ophalen. Heeft u het hier al eens met uw ouder(s) over gehad?

En heeft u toch een afspraak gemaakt, maar komt u er dan achter dat het allemaal niet klopt? Maak dan direct een melding bij de politie zodat wij u kunnen helpen. Doe hoe dan ook altijd aangifte!

#oplichting #bankhelpdeskfraude #Ederveen #Lunteren #ouderen #gesprek #kwetsbaar #aangifte #melding #politie #wijkagent #waarschuwing

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen