Barneveld, Scherpenzeel en Nijkerk houden integrale veiligheidscontrole

Burgemeester Van der Tak
Burgemeester Van der Tak
Foto: Gemeente Barneveld

Illegale bewoning door arbeidsmigranten, brandveiligheidsovertredingen en milieuvervuiling. Dat zijn de delicten die gisteravond zijn aangetroffen bij een integrale veiligheidscontrole in de gemeenten Scherpenzeel, Barneveld en Nijkerk. Op een aantal adressen vindt de komende weken aanvullend onderzoek plaats.

De gemeenten Scherpenzeel, Barneveld en Nijkerk houden jaarlijks vijf integrale controles. De drie gemeenten werken daarin nauw samen met allerlei partners op het gebied van veiligheid. Naast de politie en de boa’s gaat het onder andere om nutsbedrijven, de Omgevingsdienst en de douane. In totaal werkten 40 mensen aan de gezamenlijke actie mee.

Burgemeester Jacco van der Tak van gemeente Barneveld: ““Ondermijnende criminaliteit is een groot risico. Voor de leefbaarheid en toekomstbestendigheid van onze gemeenten is het beschermen en versterken van onze veiligheid daarom van groot belang. De integrale veiligheidscontroles zijn hierbij onmisbaar. De samenwerking tussen alle partijen die aan de controles meedoen is essentieel.“

Signalen
Bij een controle maken de deelnemende partijen een selectie op basis van signalen over misstanden. Signalen vanuit de samenleving zijn daarbij heel belangrijk. De burgemeesters van de drie gemeenten roepen daarom op misstanden te melden bij de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Het is ook mogelijk informatie anoniem door te geven. Dat kan door contact op te nemen met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800 – 7000.

Bericht gemeente Barneveld

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen