Ede ontdekt de smaken van Foodvalley op Food & Fun Street Fair

Gezellige foodstreekmarkt op het World Food Center-terrein

EDE – Op zaterdag 8 juli vindt de tweede editie van de Food & Fun Street Fair plaats in en achter de Mauritskazerne op het World Food Center-terrein in Ede. Op deze gezellige foodstreekmarkt kunnen Edenaren genieten van de heerlijke smaken uit de regio, lekkere muziek en gezelligheid. Ook voor kinderen is de Street Fair een leuk uitje. De streekmarkt duurt van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang + parkeren zijn gratis.

Bezoekers van de streekmarkt vinden een breed aanbod van lokale boeren en producenten en innovatieve start-ups waaronder: Remeker kaas, Microgreens Holland, Valleikalf en Brouwerij Kleiburg waar bezoekers bananenbier kunnen proeven dat is gemaakt van de enige echte Edese Neder Banaan.

Koken, (smoothie)fietsen en muziek

Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten zoals een skelterbaan, springkussens en nog veel meer. Sportservice De Vallei Ede verzorgt zelfs smoothiefietsen waar kinderen hun eigen smoothie bij elkaar kunnen fietsen en een BMX parcours met demonstraties van een echte wereldkampioen.

Ook voor culinaire inspiratie ben je op zaterdag 8 oktober aan het goede adres. De chefs van het Edese restaurant Craving for Green laten je zien hoe lekker en makkelijk plantaardige gerechten zijn. De kookworkshops vinden plaats op het hoofdpodium waar ook Astrant optredens van lokale singer songwriters verzorgt.

Rondleiding door de Bananenkas

Bezoekers van de Food & Fun Street Fair kunnen ook een kijkje nemen in de kas van de Neder Banaan. Hier ervaren zij het fascinerende verhaal achter de eerste Nederlandse bananen. Ook is het mogelijk om een kijkje te nemen in de historische Mauritskazerne.

De initiatiefnemers

De Food & Fun Street Fair is een initiatief van De Mauritskazerne, gemeente Ede en World Food Center. Het World Food Center is een nieuw stadsdeel van Ede dat helemaal om voedsel draait en waar wonen, werken en beleven bij elkaar komen. De eerste woningen zijn inmiddels opgeleverd, de World Food Experience is in volle ontwikkeling en al ruim 50 bedrijven hebben zich gevestigd. Dit nieuwe levendige gebied is dé plek voor leuke en smakelijke festivals en street fairs zoals de Food & Fun Steet Fair! ­­­­­­­

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen