Geslaagden J.H. Donnerschool

Geslaagden J.H. Donnerschool
Geslaagden J.H. Donnerschool
Foto: Robin van de Kraats

DE GLIND – ‘Op de J.H. Donnerschool zijn leerlingen succesvol’ was de conclusie die directeur-bestuurder Jan Hofman na afloop van de diploma-uitreiking op het VSO De Glind van de J.H. Donnerschool mocht trekken.

Eerder de avond kregen maar liefst 21 leerlingen van het vso een officieel diploma van VMBO De Meerwaarde. Eén leerling had het net niet gered. Voor die ene leerling gaat het vso een andere succesvolle weg zoeken. Het succes van leerlingen komt mede door de samenwerking met ouders of verzorgers, de ondersteuning van medewerkers van de school én door de unieke samenwerking met De Meerwaarde. Deze laatstgenoemde school zet zich niet alleen in voor hun eigen leerlingen, maar zeker ook voor die van het voortgezet speciaal onderwijs. Hiermee krijgen ook de leerlingen van het vso kans op een volwaardig diploma. Niet alle scholen voor speciaal onderwijs bieden die mogelijkheid.

Geslaagden Entree (mbo-1)

Al eerder dit schooljaar lieten leerlingen van het vso zien dat zij hun talenten konden ontdekken en ontwikkelen. In februari waren er 8 geslaagden en in juni zijn er 4 leerlingen geslaagd voor de Entreeopleiding. De Entreeopleiding is een opleiding op maat. Deze duurt een half jaar tot een jaar, afhankelijk van het tempo en mogelijkheden van de student. Het programma kan voor iedereen anders zijn. De student leert allerlei studievaardigheden en werkt aan de eigen ontwikkeling door allerlei praktijkgerichte opdrachten. De leerlingen krijgen een officieel mbo-diploma. Met dit diploma kunnen zij doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 2. Alle leerlingen in de Entree opleiding zijn geslaagd. Wel is er 1 leerling die een verlengd traject aangeboden krijgt om zijn arbeidsvaardigheden nog verder te ontwikkelen.

En met dit diploma gaan ook zij een mooi vervolg in:

7 leerlingen doen een MBO-2 BBL-opleiding.

2 Leerlingen doen een MBO-2 BOL-opleiding.

3 Leerlingen gaan richting arbeid  

Het afgelopen schooljaar was een intensief jaar voor VSO De Glind. Het overlijden van locatiedirecteur Tjeert Jan Bosman had grote impact op medewerkers en leerlingen van de school. Op zijn verjaardag 23 augustus wordt daar extra aandacht aan gegeven. Bosman was erg enthousiast over een foodtruck die gehaktballen verkocht. De school probeert die foodtruck op die dag naar school te krijgen. Inmiddels is met succes een nieuwe en ervaren locatiedirecteur benoemd per 1 augustus Dhr. W. (Wouter) van de Hoef, woonachtig in Veenendaal. Hij vervangt de functie en niet de mens Bosman. Net zo gaan de geslaagden de school verlaten en komen nieuwe leerlingen op hun plek in de klas te zitten.

Met enige weemoed nemen we afscheid van onze leerlingen en dit schooljaar met de woorden van de band Rowwen Hèze in het lied Heilige Antonius: ‘Soms is het beter iets moois te verliezen. Beter verliezen dan dat je het nooit hebt gehad.’

Jan Hofman

Directeur-bestuurder, Stichting J.H. Donnerschool

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen