Wildkanseltocht met aansluitend wildbuffet of wild BBQ

Foto: NCV

Natuurcentrum Veluwe heeft in oktober en november wildarrangementen, bestaande uit een wildkanseltocht met aansluitend een wildbuffet of wild BBQ, op het programma staan. Wild spotten met een natuurgids in een rustgebied is al heel bijzonder, maar dan de avond afsluiten met een wildbuffet of een BBQ is helemaal fantastisch.

Bij aankomst word je ontvangen met een “zwienebittertje”. Vervolgens staat er een korte fiets- en korte wandeling naar de wildkansel met een panoramisch uitzicht op een wildweide, waar regelmatig edelherten, zwijnen en soms vos, ree of das worden gespot, op het programma. De gids vertelt ondertussen o.a. over het aanwezige wild, de omgeving waarin ze leven en over het gewei van hert en ree.

Na afloop van de wildkanseltocht staat bij het Natuurcentrum een heerlijk wildbuffet klaar of wordt er een heerlijke wild barbecue klaar gemaakt. Op die manier is uw Veluwse wildavond echt compleet.

Het wildbuffet bestaat uit o.a. wild stoofpotje, hazenpeper en eendenborstfilet. Daar horen natuurlijk o.a. stoofpeertjes, paté en gebakken kastanjechampignons, uitjes en spekjes bij. Dit alles geserveerd met luxebrood.

De wild barbecue bestaat o.a. uit wild zwijn biefstuk, herten-saucijs, minibroodje met wildburger en eendenborstfilet met gebakken bospaddenstoelen in portsaus. Daar horen uiteraard cranberry-paté, stoofpeertjes en verschillende soorten salades bij. Dit alles wordt geserveerd met versgebakken brood en kruidenboter.

De kosten voor het arrangement met wild BBQ zijn € 75,00 per persoon. En voor het arrangement met wildbuffet € 60,00. De prijzen voor de arrangementen zijn exclusief consumpties. De minimumleeftijd is 12 jaar. Het dragen van donkere kleding en gemakkelijke schoenen wordt geadviseerd.

Kijk voor meer informatie en aanvangstijden op www.natuurcentrumveluwe.nl

De wildavonden zijn bij Natuurcentrum Veluwe, Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede).

Voor deelname aan deze wildavonden is reserveren noodzakelijk.

Reservering en betaling kan alleen via www.natuurcentrumveluwe.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen