Vollemaanwandeling op maandag 25 maart 2024

Foto: NCV

Stichting Natuurcentrum Veluwe organiseert op maandag 25 maart weer een Vollemaanwandeling.

Een Vollemaanwandeling wordt vaak mysterieus, eng maar vooral geheimzinnig genoemd. Op schilderijen vaak gekenmerkt door een huilende wolf, een vliegende uil of een voorbijschuivende wolk. Er zijn veel sagen en legendes over volle maan. Ervaar hoe het is om bij volle maan te wandelen, geluiden te horen en contouren beter te zien. Een natuurgids gaat met je op pad en vertelt wat je hoort en ziet!

Ga mee voor een mooie wandeling over de Edese heide en het omliggende bosgebied en wie weet maak je kennis met enkele nachtdieren. De gids kan je er van alles over vertellen. Zo’n late avondwandeling in het maanlicht blijft spannend en bijzonder!

De wandeling start om 21:30 uur en duurt tot 23.30 uur. Verzamelen vanaf 21:15 uur. De minimale leeftijd is 8 jaar. Deelnemers worden verzocht een kwartier voor aanvang van de tocht aanwezig te zijn. Deze wandeling is minder geschikt voor personen die minder mobiel zijn, want de wandeling gaat over landwegen en bospaden.

De kosten van deze Vollemaanwandeling zijn € 10,00 voor volwassenen en € 8,00 voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

Advies:

Draag donkere kleding en gemakkelijke schoenen/wandelschoenen

Zaklamp kan, maar is niet echt nodig. De maan geeft voldoende licht en je ogen wennen snel aan de donkere omgeving.

Gebruik geen sterke geurtjes.

Probeer kleding te dragen die niet ritselt.

Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe, gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede).

Voor deelname aan deze wandeling is reserveren noodzakelijk.

Dit kan via de website www.natuurcentrumveluwe.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen